Kiełbasa, Eskarole i biała fasola Ragout
Kiełbasa, Escarole i biała fasola Ragout może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 303 kalorie. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz parmezan, fasolę cannellini, bulion z kurczaka o mniejszej zawartości sodu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Biała fasola i kiełbasa Ragout {z pomidorami, jarmużem i cukinią}, Kiełbasa z Escarole i białą fasolą, oraz Ragout Z Białej Fasoli.
Instrukcje
Usunąć osłonki z kiełbasy.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj włoską kiełbasę i cebulę na patelnię, i gotować przez 4 protokół lub aż kiełbasa brązowieje, mieszając do kruszonki.
Dobrze spuścić mieszankę kiełbasy; powrócić do patelni. Wymieszać ziemniaki, wino, czosnek, fasola, i bulion z kurczaka; doprowadzić do duszenia. Przykryć i gotować 7 protokół. Wymieszać escarole i rozmaryn, i gotować przez 4 minuty lub aż escarole więdną, mieszając od czasu do czasu. Chochla 1 1/4 szklanki zupy do każdego z 4 płytkich miseczek, i posypać każdą porcję równomiernie z 1 1/2 łyżeczki sera.
Nuta wina: kremowość białej fasoli, gorzka ziołowość eskaroli i bogata mięsność kiełbasy są w tym daniu doskonałym kontrapunktem. W moich eksperymentach, gdy chodzi o gorzkie i tłuste smaki, jednym z najlepszych win jest często włoskie czerwone Chianti -- nawet w takim daniu, które wymaga białego wina. Uwielbiam Banfi Chianti Classico Riserva. 2002 to $ - Karen MacNeil