Kiełbasa Calzones
Kiełbasa Calzones może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 63g białka, 102g tłuszczu, oraz w sumie 1526 kalorii. Na 5,06 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 22 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Mieszanka mżawki oliwy z oliwek, kilka mielonych pieprz, olej czosnkowy, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Kiełbasa Calzones, Kiełbasa I Czerwona Papryka Calzones, oraz Kiełbasa i pieprz Calzones dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 F.
Brązowa kiełbasa na małej patelni w mżawce oliwy z oliwek.
Przenieś gotowaną pokruszoną kiełbasę do wyłożonej ręcznikiem papierowym talerza, aby osuszyć.
Połącz kiełbasę z ricottą, pietruszką, czosnkiem, Parmigiano, gałką muszkatołową, pieprzem i pieprzem.
Rozwałkować ciasta i zmniejszyć o połowę.
Umieść prostokąt ciasta na nieprzywierającym arkuszu ciastek. Użyj 1/2 szklanki mozzarelli na połowie każdego prostokąta ciasta i ułóż kopiec nadzienia na połowie całkowitej powierzchni. Złożyć ciasto na i szczypta krawędzie do uszczelnienia. Rezultatem jest obrót prostokątny.
W przypadku kalzonów w kształcie półksiężyca przycinaj nadmiar ciasta.
Rozwałkuj kawałki ciasta w paski, zawiąż węzły i posmaruj olejem czosnkowym i serem. Węzły czosnku są zabawne do zanurzenia przy stole.
Piec calzones 15 minut lub do złotego całego.
Podawać calzones z ciepłym pomidorem, marinara, lub sos do pizzy do zanurzenia.
Uwaga kucharza: dla dodatkowego oszczędzania czasu, 2 paczki wstępnie gotowanej kiełbasy kruszy, po 8 uncji każdy, mogą być zastąpione surową włoską kiełbasą używaną w powyższym przepisie.
Dodaj oliwę z oliwek do średniego rondla na umiarkowanym ogniu.
Do rozgrzanej oliwy z oliwek dodać czosnek i pokruszony pieprz; gdy papryka zatrze i czosnek skwierczy, wymieszać pokruszone pomidory. Doprawić sosem solą, pieprzem i włoską przyprawą. Gotować przez pięć minut i wymieszać z natką pietruszki.