Kiełbasa Andouille i krewetki z sosem kreolsko-musztardowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów dania głównego, więc daj kiełbasę Andouille i krewetki z sosem kreolsko-musztardowym spróbować. Na 2,91 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 405 kalorii, 32G białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz cebulę, olej roślinny, paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 45%, co jest dobre. Podobne przepisy to Kiełbasa Andouille i krewetki z sosem kreolsko-musztardowym, Schab nadziewany Andouille z musztardą kreolską, oraz Andouille Sausage Creole.
Instrukcje
Wrzucić krewetki z przyprawą kreolski w średniej misce do herbu.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej dużej patelni na dużym ogniu.
Dodać kawałki kiełbasy, pokroić bokiem w dół. Gotować, aż rumiane z obu stron, o 5 protokół.
Przenieść kiełbasę do miski.
Dodaj krewetki do patelni; gotować, aż rumiane i tylko nieprzezroczyste w centrum, o 3 protokół.
Przełożyć do miski z kiełbasą.
Dodaj pozostałe 1 łyżka oleju, cebula, papryka, i tymianek na patelni. Smażyć, aż warzywa zaczną mięknąć, o 5 protokół.
Dodaj bulion, musztardę i ocet. Mieszać, aż sos zgęstnieje, o 2 protokół. Powrót kiełbasa i krewetki na patelni. Gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, około 1 minuty. Doprawić solą i pieprzem.
Jedna porcja zawiera: 393,71 kalorii (kcal), 62,0% kalorii z tłuszczu, 27,22 (g) tłuszczu, 7,86 (g) tłuszczów nasyconych, 155,96 (mg) cholesterolu, 8,53 (g)