Kieszenie Bulgur Pita z przyprawioną ciecierzycą, marchewką i Tahini
Na 2,21 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 661 kalorii, 23G białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz pszenicę bulgur, tahini, liście pietruszki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Sałatka z pieczonego kurczaka i jarmużu z Tahini, morelami i migdałami, Make-Ahead Pieczone Marchewki, oraz Shawarma-przyprawiona pita z kurczaka w sosie tahini-jogurt.
Instrukcje
Przynieś 1 szklankę wody i 1/2 łyżeczki soli do zagotowania w rondlu.
Dodaj bulgur, powrót do wrzenia, i gotować na wolnym ogniu, aż ciecz zostanie wchłonięta, około 5 minut.
Odstawić na ciepło przez 5 minut; puch widelcem. Tymczasem, rozgrzać oliwę z oliwek w dużej patelni patelni na średnim ogniu, aż migotanie.
Dodaj marchew i ciecierzycę na patelnię; wymieszaj kolendrę i paprykę.
Wymieszać do płaszcz i gotować na średnim ogniu, aż pachnące i marchew zmiękną, o 3 protokół.
Przełożyć do miski i wymieszać z bulgurem. Doprawić do smaku solą.
Ubij razem tahini, gorącą wodę i 1 1/2 łyżeczki soku z cytryny, aż będzie bardzo gładka. Wymieszać z ciecierzycą i bulgurem do pokrycia.
Wlać pozostały sok z cytryny i złożyć natkę pietruszki. Doprawić do smaku solą.
Podawać natychmiast, lub pozostawić do ostygnięcia, a następnie schłodzić. Podgrzać następnego dnia w kuchence mikrofalowej, pokryte wilgotnym ręcznikiem papierowym, przed farszem do połówek pita, lub rzeczy do pitas raz schłodzone i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do jedzenia w temperaturze pokojowej lub zimno.