Kiełbasa z kurczakiem i wędzoną kiełbasą Pilau może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 672 kalorie, 33g białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ryżu, cebuli, selera i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać ryż można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kurczak Pilau, Kurczak-i-Collards Pilau, oraz Pilau z kurczakiem i ciecierzycą.
Instrukcje
1
Przynieś pierwsze 8 składników do wrzenia w dużym holenderskim piekarniku lub garnku na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę lub aż kurczak będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
2
Wyjąć z ognia i odstawić na 15 minut.
3
Usuń i odrzuć seler, marchew i liść laurowy z bulionu, rezerwując bulion w holenderskim piecu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Marchew
Seler
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
4
Kurczaka wyjąć i lekko ostudzić; usunąć skórę i kości i grubo posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
5
Saut kiełbasa na dużej patelni na średnim ogniu 5 minut lub aż rumiane; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełbasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodać kurczaka i kiełbasę do bulionu w holenderskim piekarniku i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; wymieszać z ryżem i powrócić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować 20 minut lub aż bulion jest wchłaniany i ryż jest miękki.