Kiełbasa śniadaniowa i płatki kukurydziane szkockie jajka
Need a napój bezmleczny? Śniadanie kiełbasa i płatki kukurydziane szkockie jajka może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 722 kalorie, 19g białka, oraz 52g tłuszczu każdy. Na 2,75 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pieprzu, syrop klonowy, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Śniadanie banh mi kanapka z jajkami i kiełbasą, Jajka Z Indykiem Kiełbasa Śniadaniowa I Owoce, oraz Śniadanie słodkie ziemniaki z jajkami i kiełbasą.
Instrukcje
Umieść 6 jajek w średnim rondlu (powinny zmieścić się w jednej warstwie).
Dodaj wystarczającą ilość zimnej wody, aby pokryć jajka o 1 cal. Doprowadzić wodę do wrzenia na dużym ogniu, a następnie zdjąć patelnię z ognia. Przykryj go szczelną pokrywką i odstaw jajka na 3 minuty do gorącej wody. W międzyczasie przygotuj kąpiel z lodem, napełniając dużą miskę do połowy lodem i wodą.Gdy jajka są gotowe, przenieś je do łaźni z lodem za pomocą łyżki szczelinowej.
Niech jajka siedzieć, aż są zimne, o 10 minut. Ostrożnie złamać i obrać każde jajko. (Jest OK, jeśli jajka nie są idealnie obrane.) Jajka opłukać pod zimną wodą, aby usunąć resztki skorupek i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Umieść je na blasze do pieczenia i odstawić.Pozostałe 2 jajka rozbijamy do średniej miski, doprawiamy solą i pieprzem, lekko ubijamy widelcem, aby je rozbić; odstawiamy.
Mąkę umieścić w płytkim naczyniu, doprawić solą i pieprzem, wymieszać do połączenia; odstawić.
Umieść płatki kukurydziane w misce robota kuchennego wyposażonego w mocowanie ostrza i przetrzyj na drobne okruchy(powinieneś mieć około 1 szklanki). Alternatywnie, umieść płatki kukurydziane w zamykanej plastikowej torbie, naciśnij powietrze i zamknij torbę. Za pomocą wałka do ciasta zmiażdżyć płatki kukurydziane na jednolite drobne okruchy.
Umieść okruchy w drugim płytkim naczyniu; odstawić.Podziel kiełbasę na 6 równych porcji, zwinąć w kulkę i ułożyć na blasze z gotowanymi jajkami.Wyrównaj powierzchnię roboczą folią i przygotuj drugi arkusz folii.
Umieść 1 kulkę kiełbasy na środku folii na powierzchni roboczej i przykryj ją drugim arkuszem folii. Za pomocą wałka do ciasta, zwiń kiełbasę na bardzo cienki patty o średnicy około 5 cali. Odklej górny arkusz folii i odstaw na bok.
Umieść gotowane jajko na środku patty. Delikatnie pociągnij krawędzie dolnej plastikowej folii, aby zamknąć jajko w patty kiełbasy. Podnieś jajko zawinięte w kiełbasę i użyj rąk, aby delikatnie wygładzić powierzchnię i załatać wszelkie otwory, upewniając się, że jajko jest całkowicie i szczelnie zamknięte w kiełbasie. Wróć jajko do blachy do pieczenia i powtórz z pozostałą kiełbasą i gotowanymi jajkami.1 kiełbasę-jajko zamknięte w mące. Następnie zanurz go w ubitych jajach, pozwalając nadmiar kapać. Na koniec zwiń go w okruchy płatka kukurydzianego, aż dobrze pokryje się, a następnie delikatnie naciśnij, aby przykleić powłokę. Powrót jajko do blachy do pieczenia. Powtórz z pozostałymi jajami.
Rozgrzać olej w holenderskim piekarniku lub dużym garnku o grubym dnie na średnim ogniu, aż osiągnie 177° na termometrze do głębokiego smażenia / cukierków. Ustaw stojak z drutu na blasze do pieczenia; odstawić.Gdy olej będzie gotowy, dodaj 3 jajka. Smażyć, obracając od czasu do czasu, aż będą złote i kiełbasa jest gotowane przez, o 4 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej wyjmij jajka do stojaka z drutu. Powtórz z pozostałymi eggs.To podawać, każde jajko pokroić na pół i doprawić pokrojone boki solą.
Podawać z syropem klonowym do zanurzenia.