Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 189 kalorii, 11g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz szalotkę, mielony kminek, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Kibbeh klopsiki z sosem jogurtowym, Grillowane klopsiki z sosem jogurtowym po Indyjsku, oraz Tureckie klopsiki z sosem jogurtowym z granatu.
Instrukcje
1
Połączyć pierwsze 6 składników; schłodzić.
2
Połącz bulgur i 2 szklanki wody w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulgur
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Odstawić na 30 minut; bulgur spuścić przez drobne sito, wyciskając nadmiar płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulgur
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
4
Połącz bulgur, jagnięcinę i kolejne 7 składników (przez czerwoną paprykę) w robocie kuchennym; proces tylko do uzyskania gładkiej konsystencji. Przykryć i schłodzić 30 minut. Uformuj mieszankę jagnięcą na 20 (2 1/2 cala) klopsiki w kształcie piłki nożnej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Czerwona
Klopsiki
Bulgur
Jagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
5
Rozgrzać olej w patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodaj klopsiki na patelnię; gotować 12 protokół, brązowienie ze wszystkich stron.