Khoresht Fesenjaan (kurczak w sosie granatowym)
Khoresht Fesenjaan (Kurczak z sosem granatowym) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis ma 581 kalorii, 22g białka, oraz 47 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Na 2,34 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 13 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać dyni, sok z granatów, orzechy włoskie, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%, co jest solidne. Spróbuj Kurczak w sosie z rzepy i granatu, Kurczak W Sosie Granatowo-Imbirowym, oraz Piersi z kurczaka z tymiankiem w sosie granatowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Podsmażyć cebulę, aż zacznie brązowieć.
Dodać kawałki kurczaka i smażyć, aż lekko rumiane na zewnątrz.
Wlać wodę i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez około 30 minut, dodając więcej wody, jeśli to konieczne, aby utrzymać mieszaninę przed wyschnięciem.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (65 stopni C).
Połącz orzechy włoskie i sok z granatów w pojemniku blendera lub robota kuchennego. Proces w ciecz. W razie potrzeby można to zrobić w małych partiach.
Dodaj tę mieszaninę do gotującej się mieszanki kurczaka. Doprawić kardamonem, cynamonem, szafranem w proszku i solą. Wymieszać w kostkach squash.
Przenieść całą mieszaninę do naczynia do pieczenia 9x13 cali.
Piec, luźno przykryte 2 i 1/2 godziny w nagrzanym piekarniku.