Key Lime Tarta
Key Lime Tart może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 307 kalorii, 8G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz pasteryzowane żółtka jaj, szczyptę soli, skondensowane mleko i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Macadamia Key Lime Pie, 3 1/2 Cala Miniaturowe Ciasto Z Limonką, oraz Key Lime Hatch Chile Gelato: Jak korzystać z Hatch Chiles dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować skórkę, lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Umieść mąkę, 1/2 łyżeczki cukru i sól w robocie kuchennym; pulsuj 2 razy lub do połączenia.
Dodać masło i olej; pulsować 5 razy lub aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek.
Mieszankę mąki skropić wodą i octem; puls 10 razy lub tylko do połączenia. Delikatnie wciśnij mieszankę do 3-calowego koła na plastikowej folii, przykryj i schłodź przez 30 minut.
Lekko zachodzą na siebie 2 arkusze folii na lekko wilgotnej powierzchni. Rozpakuj i umieść schłodzone ciasto na folii. Przykryć 2 dodatkowymi arkuszami nakładającej się folii.
Rozwałkuj ciasto, wciąż pokryte, w 10-calowe koło. Dopasuj ciasto, plastikową folię do góry, do 9-calowej okrągłej, wyjmowanej patelni z dnem.
Usuń pozostałą folię. Docisnąć ciasto do dna i boków patelni. Dno ciasta przebić widelcem. Dno ciasta wyłożyć kawałkiem pergaminu; ułożyć ciężarki na papierze.
Piec w 425 przez 16 minut lub do krawędzi jest lekko rumiane.
Usuń wagi ciasto i pergamin; piec dodatkowe 5 minut lub aż dno skorupy jest lekko rumiane. Schłodzić na stojaku z drutu.
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 35
Aby przygotować nadzienie, połącz skórkę, sok, żółtka i mleko, mieszając trzepaczką do dobrze wymieszanego.
Wlać do przygotowanej Skórki.
Piec w 350 przez 15 minut lub aż zestaw.
Wyjąć tartę z piekarnika; umieścić na stojaku z drutu.
Zwiększenie temperatury pieca do 42
Aby przygotować bezę, umieść śmietanę z kamienia nazębnego i białek w dużej misce; ubijaj mikserem z dużą prędkością, aż się spieni.
Dodać 1/4 szklanki cukru, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając do uzyskania sztywnych szczytów; ubić wanilią.
Rozłóż bezę równomiernie na nadzieniu, uszczelniając do krawędzi Skórki. Wykonuj szczyty z tyłu łyżki (pokazane tutaj).
Piec w 425 przez 4 minuty lub do złotego koloru.
Podawać schłodzone lub w temperaturze pokojowej.