Key Lime Creme Brulee

Key Lime Creme Brulee może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole przepis deser. Ten przepis służy 6. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 261 kalorii, 3G białka, oraz 21 g tłuszczu. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka jaj, mleko skondensowane, przecier owocowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Biała czekolada Creme Brulee z truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway}, Creme Caramel, Creme Brulee, Pots de Creme, oraz Macadamia Key Lime Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Nad podwójnym kotłem ubić 3 żółtka i cukier na gęstą, wstążkową konsystencję. W oddzielnym garnku połącz ciężką śmietanę i podziel fasolę wanilii i zagotuj. Rozpuścić mieszaninę żółtka do śmietany, ubijając trochę gorącej śmietany do jaj, ciągle ubijając, a następnie ubijając mieszaninę żółtka z powrotem do gorącej śmietany. Powrót do ognia i, ciągle ubijając, zakończyć gotowanie do fazy kremu, około 1 lub 2 minut.
Na drugą część creme brulee ubijamy pozostałe 3 żółtka przez 1 minutę.
Dodaj skondensowane mleko i ubijaj przez kolejną minutę.
Stopniowo dodawać kluczowy sok z limonki i ubijać przez 1 minutę.
Połącz nadzienie creme brulee z kluczowym nadzieniem limonkowym i schłodź w lodówce do czasu potrzebnego.
Aby zrobić skórkę, rozwałkuj arkusz ciasta francuskiego bardzo cienki, 20 na 10 cali.
Wytnij 6 (4-calowe) kółka z ciasta francuskiego na 6 (3-calowych) patelni do tarty.
Pozostawić ciasto na 30 minut w lodówce. Wyłożyć pierścienie ciasta z ciastem i przyciąć nadmiar ciasta do krawędzi pierścienia.
Umieść kawałek papieru pergaminowego na każdej skorupce tarty i napełnij fasolą i piecz na złoty kolor, około 10 minut. Muszle powinny być bardzo cienkie i równe.
Aby złożyć, wypełnij skorupy kluczowym nadzieniem wapiennym i wyrównaj wierzchołki łopatką. Szczyty deserów odkurzyć cukrem i za pomocą pochodni karmelizować szczyty.
Desery ułożyć na talerzu i w razie potrzeby podawać z puree owocowym.
Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy
Francuski świetnie komponuje się z Bordeaux, szampanem i białym bordo. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Chateau Pindefleurs St-Emilion Bordeaux z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
![Chateau Pindefleurs St-Emilion Bordeaux]()
Chateau Pindefleurs St-Emilion Bordeaux
Złożony aromat jest przerywany długotrwałymi akcentami w pełni dojrzałych czerwonych jagód. Pijane jako młode wino, Château Pindefleurs pozwala rozkwitnąć świeżemu owocowi. Przechowywany w piwnicy, rozwija długi i jedwabisty smak w ustach, znak Grands Crus Z Saint-Emilion.Mieszanka: 90% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc