Key Lime Brûlées
Key Lime Brûlées to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 170 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, cukier, pół na pół i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 13%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Macadamia Key Lime Pie, 3 1/2 Cala Miniaturowe Ciasto Z Limonką, oraz Key Lime Hatch Chile Gelato: Jak korzystać z Hatch Chiles dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz mleko, cukier i pół na pół w małym, ciężkim rondlu.
Podgrzać mieszaninę na średnim ogniu do 180 lub do momentu, aż małe pęcherzyki utworzą się wokół krawędzi (nie gotować), mieszając od czasu do czasu.
Połącz sok z limonki, żółtka i jajko w średniej misce, dobrze mieszając trzepaczką. Stopniowo dodawaj gorącą mieszaninę mleka do mieszaniny jaj, stale mieszając trzepaczką.
Podzielić mieszaninę równomiernie między 6 (4-uncji) ramekins lub budyniu kubki.
Umieść ramekiny w 13 x 9-calowej patelni do pieczenia i dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Piec w 325 przez 30 minut lub aż środek ledwo porusza się po dotknięciu ramekin.
Wyjąć ramekiny z patelni i całkowicie ostudzić na stojaku z drutu. Przykryć i schłodzić 4 godziny do nocy.
Dokładnie przesiać 1 1/2 łyżeczki cukru na każdym kremie. Trzymając palnik kuchenny około 2 cale od góry każdego kremu, podgrzej cukier, przesuwając palnik tam iz powrotem, aż cukier zostanie całkowicie stopiony i karmelizowany (około 1 minuty).
Natychmiast podawaj krem.
Uwaga: możesz kupić palnik kuchenny w większości sklepów z naczyniami kuchennymi. Ale jeśli nie masz go pod ręką, możesz zamiast tego zrobić polewę cukrową na płycie kuchennej.
W małym, ciężkim rondlu umieść 1/4 szklanki cukru i 1 łyżkę wody. Gotować na średnim ogniu 5 do 8 minut lub aż mieszanina będzie złoty. (Oprzeć się pokusie mieszania, ponieważ może to spowodować krystalizację cukru.) Natychmiast wlać mieszaninę cukru równomiernie na zimne kremy, rozprowadzając tworząc cienką warstwę na wierzchu.