Ketmia Jadalna (Okra) Z Pomidorami
Okra z pomidorami to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawka. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 193 kalorie, 3G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, oliwę z oliwek, okrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Okran i pomidory, Ketmia Szczawiowa I Pomidory, oraz Okran i pomidory dla podobnych receptur.
Instrukcje
Okra umyć i przyciąć. (Aby przyciąć okrę, odciąć niewielką część na końcu. Koniec łodygi wygląda najładniej, jeśli jest przycięty w kształcie stożka.)
Rozgrzać olej w 10-do 12-calowej patelni nad średnim płomieniem. Włożyć czosnek i cebulę. Wymieszać i smażyć, aż cebula stanie się przezroczysta, w razie potrzeby zmniejszając ogień.
Włóż okrę. Wymieszać i smażyć przez kolejną minutę. Teraz umieść wszystkie pozostałe składniki plus szklankę wody i doprowadzić do duszenia.
Przykryć, podgrzać do niskiej temperatury i gotować delikatnie przez 15 do 20 minut lub aż okra będzie miękka. (Większe strąki potrwają nieco dłużej.)
Podawać na ciepło lub na zimno.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;