Ketmia jadalna (Okra), Ketmia piżmowa
Okran i Lima fasola Masala może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole przepis danie side. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.77 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 264 kalorie, 14g białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Mieszanka kurkumy, proszku chili, proszku kolendry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Niewiele osób lubiło to indyjskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest dostarczany przez blog.fatfreevegan.com. biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 91%, co jest doskonałe. Podobne przepisy to Zupa Z Fasoli Lima Okra, Okra Masala, oraz Palona Okra Masala.
Instrukcje
Dodaj nasiona kminku i smażyć minutę więcej.
Dodaj proszek mango, proszek chili, kolendrę, kurkumę i garam masala. Wymieszać i gotować 1 minutę.
Dodać okra i gotować jeszcze przez 2 minuty.
Dodać pomidory, fasola lima, i wody. Przykryć i dusić na małym ogniu, aż limasy będą miękkie. Jeśli używasz mrożonej fasoli, może to być w ciągu zaledwie 20 minut. Świeża fasola gotować dłużej, do godziny. Po tym, jak limonki będą miękkie, zdejmij pokrywę, w razie potrzeby dodaj sól i gotuj odkryte przez 5 minut.
Podawać na gorąco nad ryżem lub innym ziarnem.