Kerala Boatman ' s Crab Curry jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 437 kalorii, 26g białka, oraz 19g tłuszczu. Na $4.79 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka chiles de árbol, ząbki czosnku, gruba sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć świeży piernik można śledzić to danie główne z Piernik Z Owocowym Kompot jako deser. Jest to dość drogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kerala krewetki curry, Kerala Lamb Curry, oraz Kerala Kadala Curry.
Instrukcje
1
Wybierz mięso kraba, aby usunąć kawałki skorupy i chrząstki. Cebulę posiekać i czosnek posiekać. Piernik obrać i zmielić. Noszenie rękawic ochronnych, złamać chiles na 1-calowe kawałki i rezerwy, wraz z nasion.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir
Crabmeat
Papryka Chili
Czosnek
Mięso Mielone
Cebula
Nasiona
2
W czajniku 4-do 5-quart rozgrzać olej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorący, ale nie pali i gotować nasiona gorczycy, aż zaczną pękać. Mieszać w cebuli, czosnek, piernik, zastrzeżone chiles z nasionami, i pieprzu i gotować, mieszając, aż chiles są tylko rumiane, 3 do 4 protokół. Mieszać w innych przyprawach, aż dobrze połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Gorczycy
Pieprz
Imbir
Papryka Chili
Czosnek
Przyprawy
Cebula
Nasiona
Olej Do Smażenia
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
3
Dodać kraba i gotować mieszaninę, delikatnie mieszając od czasu do czasu (unikać rozbicia kraba), o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krab
4
Podczas gdy mieszanina kraba gotuje, posiekaj kolendrę. Wymieszać kolendrę do mieszanki kraba z mlekiem kokosowym i solą i gotować na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje, 6 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Kokosowe
Kolendra
Krab
Sól
5
Łyżka curry na ryżu i udekorować zieleniną scallion.
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.