Keftedes: Greckie Klopsiki

Keftedes: Greckie klopsiki mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 22g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 502 kalorie. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz oliwę z oliwek, miętę, chleb i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Z Gałką Muszkatołową jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 39%, co nie jest zbyt wspaniałe. Spróbuj Keftedes-Greckie Klopsiki, Keftedes Małgorzaty (Greckie klopsiki), oraz Greckie klopsiki na słodko i Ostro (Keftedes me Saltsa Domata) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Szybko zanurz chleb w mleku i naciśnij płyn, aby zwilżyć chleb.
Połączyć wołowinę, chleb, cebula, czosnek, oregano, mięta, ocet, jajka, gałka muszkatołowa, sól,i pieprz w misce i dobrze wymieszać. Weź dużą łyżkę mieszaniny i zwiń w kulkę, aż cała mieszanina zostanie zwinięta.
Na patelni saute dodać oliwę z oliwek i doprowadzić ją do 360 stopni F do smażenia. Pył kulki w mące i dodać do oleju. Brązowy ze wszystkich stron, pozostawiając miejsce na patelni, aby je zwinąć. Wyciągnąć z patelni i osuszyć na ręcznikach papierowych.
Podawać z sosem pita i jogurtem ogórkowym.
Połącz wszystkie składniki w misce i dobrze wymieszaj.