Kefta z indyka ze słodką cebulą i sosem z rodzynkami
Kefta z indyka ze słodką cebulą i sosem Rodzynkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 356 kalorii, 40g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 3,74 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka ras el hanout, sól, bułka tarta, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać śliwkowe migdały, możesz podążać za tym daniem głównym z Mus Czekoladowy Z Awokado jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 67%. Spróbuj Klopsiki w stylu Kefta z grillowanymi winogronami i sosem jogurtowym, Kefta Tajine (marokańskie przyprawione klopsiki z jajkami w sosie pomidorowym), oraz Hamburgery z indyka ze słodką cebulką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 6 składników w holenderskim piekarniku; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, i gotować 10 minut lub aż sos zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu.
Połącz posiekaną natkę pietruszki i kolejne 6 składników (przez zmieloną pierś z indyka) w dużej misce; uformuj mieszaninę na 20 klopsików.
Umieścić klopsiki na wierzchu mieszanki cebuli; przykryć i gotować przez 20 minut lub aż gotowe.
Posypać równomiernie ściętymi migdałami.