Keen Green Veggie Puree
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Keen zielone puree Wegetariańskie spróbować. Na 7 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przepis ma 10 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Udaj się do sklepu i odebrać różyczki brokuły, boczniak szwajcarski, szpinak, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 70%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Peachy-Keen Pita, Peachy-Keen " Kanapki, oraz Peachy-keen Tacos.
Instrukcje
Umieść wkładkę do parownika w rondlu i napełnij wodą tuż poniżej dna parownika. Przykryć i doprowadzić wodę do wrzenia na dużym ogniu. Ułóż brokuły i chard Szwajcarski na parze, odzyskać, i pary przez 5 do 6 minut w zależności od grubości.
Dodać groszek, szpinak, i czosnek; nadal na parze, aż warzywa będą miękkie, o 5 minut więcej.
Wyjąć warzywa z parownika i zarezerwować 1/2 szklanki gorącej wody.
Włożyć warzywa, gorącą wodę i sok z cytryny do blendera. Przytrzymaj pokrywkę blendera składanym ręcznikiem kuchennym i ostrożnie Uruchom blender, używając kilku szybkich impulsów, aby przenieść warzywa przed pozostawieniem go na puree.
Schłodzić przed podaniem lub podzielić puree na cztery równe porcje i zamrozić w plastikowych torebkach do wielokrotnego zamykania w celu wykorzystania w przyszłości.