Keema (mięso mielone w stylu indyjskim)

Keema (mięso mielone w stylu indyjskim)
Keema (mielone mięso w stylu indyjskim) może być dobrym przepisem na poszerzenie Twojej kolekcji dań głównych. Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 2,81 USD za porcję . Jedna porcja tego dania zawiera około 30 g białka , 40 g tłuszczu i łącznie 511 kalorii . Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. 77 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Mieszanka mielonej jagnięciny, garam masala, czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 25 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 74% . Jeżeli podoba Ci się ten przepis, sprawdź również podobne przepisy: Danie główne z mielonej wołowiny z przyprawami indyjskimi , Surówka z kapusty w stylu indyjskim , oraz Łatwy mole rybny (południowoindyjski gulasz rybny z kokosem) .

Instrukcje

1
W dużej, ciężkiej patelni na średnim ogniu smaż mieloną jagnięcinę, aż będzie równomiernie brązowa. Podczas smażenia rozdrabniaj drewnianą łyżką, aż się rozpadnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona JagnięcinaMielona Jagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
4 Duże Piersi Bażanta, Oddzielone Od Kości, Ze Skórą I Końcówką Skrzydła (użyj4 Duże Piersi Bażanta, Oddzielone Od Kości, Ze Skórą I Końcówką Skrzydła (użyj
2
Przełóż ugotowaną jagnięcinę do miski i odcedź cały tłuszcz, pozostawiając 1 łyżkę stołową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar, Opcjonalnie1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar, Opcjonalnie
3
Podsmaż cebulę, aż będzie miękka i przezroczysta, około 5 minut. Dodaj czosnek i podsmażaj przez 1 minutę. Dodaj garam masala i sól i gotuj przez 1 minutę. Włóż zrumienioną jagnięcinę z powrotem na patelnię i dodaj koncentrat pomidorowy i bulion wołowy. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 10 do 15 minut lub do momentu, aż mięso będzie całkowicie ugotowane, a płyn odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
Szczypta Mielonego PieprzuSzczypta Mielonego Pieprzu
Szczypta Mielonego PieprzuSzczypta Mielonego Pieprzu
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
6 Puszek (14 Uncji) Bulionu Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu6 Puszek (14 Uncji) Bulionu Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
2 łyżeczki Całego Pieprzu2 łyżeczki Całego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Piersi Bażanta, Oddzielone Od Kości, Ze Skórą I Końcówką Skrzydła (użyj4 Duże Piersi Bażanta, Oddzielone Od Kości, Ze Skórą I Końcówką Skrzydła (użyj
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Magazyn