Keema (Mięso Mielone Po Indyjsku)

Keema (Mięso Mielone Po Indyjsku)
Keema (mięso mielone w stylu indyjskim) jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 512 kalorii, 30g białka, oraz 40 g tłuszczu na porcję. Na 2,81 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz bulion wołowy, koncentrat pomidorowy, mieloną jagnięcinę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 54%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Dzisiaj Kolacja: Murgh Keema (Mielony Kurczak Curry), Indyjska wołowina keema z marchewką i ziemniakami, oraz Mieszanka Mielono-Mięsna.

Instrukcje

1
W dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu, gotować mieloną jagnięcinę, aż równomiernie brązowy. Podczas gotowania rozbijaj drewnianą łyżką, aż się pokruszą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona JagnięcinaMielona Jagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
PatelniaPatelnia
2
Ugotowaną jagnięcinę przekładamy do miski i odsączamy z niej cały tłuszcz z wyjątkiem 1 łyżki stołowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)
3
Podsmażyć cebulę, aż będzie miękka i półprzezroczysta, o 5 protokół. Mieszać w czosnku, i saute 1 minutę. Wymieszać garam masala i sól, i gotować 1 minutę. Na patelnię wrzucić rumianą jagnięcinę i wymieszać z koncentratem pomidorowym i bulionem wołowym. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 10 do 15 minut lub aż mięso jest całkowicie gotowane przez, a płyn odparował.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
Bulion WołowyBulion Wołowy
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
JagnięcinaJagnięcina
MięsoMięso
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Magazyn