Kebaby z kurczakiem, pieczarkami i Bok Choy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kebabów z kurczakiem, grzybami i Bok Choy. Jedna porcja zawiera 381 kalorii, 25g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.29 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz sos sojowy, udka z kurczaka, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Bok Choy, Shiitake i kluski czosnkowe, Czosnek imbir cukinia makaron miska z łososiem i Bok Choy, oraz Hoisin Chicken and Bok Choy Kebabs.
Instrukcje
Czosnek mielony i rozgnieść na pastę ze szczyptą soli.
Gotuj sos sojowy, Sherry i brązowy cukier w małym rondlu na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmniejszy się do około 2/3 szklanki, 5 do 7 minut. Wymieszać pastę czosnkową, imbir i olej sezamowy, a następnie schłodzić do temperatury pokojowej.
Wlać połowę marynaty do dużej zamykanej torby i schłodzić resztę do fastrygowania.
Dodać kurczaka do worka i marynować, schłodzone, obracając worek od czasu do czasu, co najmniej 3 godziny.
Przygotuj grill do bezpośredniego gotowania na gorąco na średnio gorącym węglu drzewnym (średnio-wysokie ciepło dla gazu).
W międzyczasie połówki bok choy wzdłuż i blanszować w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą (2 łyżki soli na 5 qt wody), aż będzie krucho-miękka, około 2 minut. Natychmiast przenieść szczypcami do lodowej kąpieli, aby zatrzymać gotowanie. Pat bok choy bardzo suche, następnie, zginanie liści, wątku 3 lub 4 połówki (przez żarówkę i liści) na każdym z 3 lub 4 szaszłyki. Połóż na tacy.
Grzyby wymieszać z olejem roślinnym. Pieczarki (przez boki) i kurczaka (wyrzucić marynatę) przełożyć na pozostałe szaszłyki, na przemian. Połóż na innej tacy.
Stojak na grill olejowy, następnie grilluj szaszłyki z kurczaka i grzybów, przykryte tylko przy użyciu grilla gazowego, 6 minut. Obróć i smażyć z pozostałą marynatą, następnie grill, toczenie i fastrygowanie od czasu do czasu (ale nie w ciągu ostatnich 3 minut), aż kurczak jest po prostu gotowane przez i grzyby są miękkie, 6 do 8 minut więcej.
Lekko posmaruj bok choy olejem i grillem, przykryj tylko przy użyciu grilla gazowego, obracając raz, aż pojawią się ślady grilla, w sumie około 2 minut.