Kebaby z kurczakiem, pieczarkami i Bok Choy

Kebaby z kurczakiem, pieczarkami i Bok Choy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kebabów z kurczakiem, grzybami i Bok Choy. Jedna porcja zawiera 381 kalorii, 25g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.29 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz sos sojowy, udka z kurczaka, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Bok Choy, Shiitake i kluski czosnkowe, Czosnek imbir cukinia makaron miska z łososiem i Bok Choy, oraz Hoisin Chicken and Bok Choy Kebabs.

Instrukcje

1
Czosnek mielony i rozgnieść na pastę ze szczyptą soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Mięso MieloneMięso Mielone
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Gotuj sos sojowy, Sherry i brązowy cukier w małym rondlu na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmniejszy się do około 2/3 szklanki, 5 do 7 minut. Wymieszać pastę czosnkową, imbir i olej sezamowy, a następnie schłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
3
Wlać połowę marynaty do dużej zamykanej torby i schłodzić resztę do fastrygowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
4
Dodać kurczaka do worka i marynować, schłodzone, obracając worek od czasu do czasu, co najmniej 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1
Przygotuj grill do bezpośredniego gotowania na gorąco na średnio gorącym węglu drzewnym (średnio-wysokie ciepło dla gazu).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2
W międzyczasie połówki bok choy wzdłuż i blanszować w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą (2 łyżki soli na 5 qt wody), aż będzie krucho-miękka, około 2 minut. Natychmiast przenieść szczypcami do lodowej kąpieli, aby zatrzymać gotowanie. Pat bok choy bardzo suche, następnie, zginanie liści, wątku 3 lub 4 połówki (przez żarówkę i liści) na każdym z 3 lub 4 szaszłyki. Połóż na tacy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok ChoyBok Choy
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
3
Grzyby wymieszać z olejem roślinnym. Pieczarki (przez boki) i kurczaka (wyrzucić marynatę) przełożyć na pozostałe szaszłyki, na przemian. Połóż na innej tacy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
4
Stojak na grill olejowy, następnie grilluj szaszłyki z kurczaka i grzybów, przykryte tylko przy użyciu grilla gazowego, 6 minut. Obróć i smażyć z pozostałą marynatą, następnie grill, toczenie i fastrygowanie od czasu do czasu (ale nie w ciągu ostatnich 3 minut), aż kurczak jest po prostu gotowane przez i grzyby są miękkie, 6 do 8 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Lekko posmaruj bok choy olejem i grillem, przykryj tylko przy użyciu grilla gazowego, obracając raz, aż pojawią się ślady grilla, w sumie około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok ChoyBok Choy
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia10
Magazyn