Kebaby Wołowe
Kebaby wołowe mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 89g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 911 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.88 za porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać dno okrągły stek, jogurt, olej canolan, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 13 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kebaby Wołowe, Kebaby Wołowe, oraz Kebaby Wołowe Z Kuskusem.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: 8 szaszłyków bambusowych, moczonych w wodzie przez około 20 minut
W dużej misce ubij razem olej rzepakowy, czosnek, jogurt, kminek, sól, pieprz i ostry sos. Rezerwa połowa marynaty, w przykrytej misce, i przechowywać w lodówce.
Dodać kostki wołowiny do pozostałej marynaty, przykryć i przechowywać w lodówce w dowolnym miejscu od 30 minut na noc.
Rozgrzej patelnię grillową lub grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu. Pamiętaj, aby nasmarować powierzchnię grilla przed grillowaniem kebabów.
Na szaszłyki nawlecz kostki wołowiny i kawałki cebuli, na przemian 3 kawałki wołowiny i cebuli na szaszłyk. Odstawić dodatkowe kostki wołowiny do innego użycia.
Umieść szaszłyki na patelni grillowej i gotuj 3 do 4 minut z każdej strony na średnio rzadkie.
Kebaby ułożyć na półmisku wraz z pikantnym kuskusem.
Skropić z niektórych zastrzeżone marynaty i służyć.
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Podsmaż czosnek z płatkami czerwonej papryki przez 2 minuty, uważając, aby nie spalić czosnku.
Dodać bulion z kurczaka, podgrzać do średniej wysokości i doprowadzić do wrzenia. Wmieszać kuskus, przykryć i zdjąć z ognia.
Odstawić 5 minut. Doprawić solą i pieprzem oraz puch widelcem.
Przełożyć do miski i podawać.