Kebaby Wieprzowe Z Romesco
Kebaby Wieprzowe z Romesco to przepis bezmleczny na 6 porcji. Za 3,92 USD za porcję ten przepis pokrywa 31% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 469 kalorii , 39 g białka i 27 g tłuszczu . 3 osoby przygotowały ten przepis i zrobią go jeszcze raz. Dla miłośników europejskiej kuchni jest to dość drogi przepis. Jeśli masz pod ręką nasiona kminku, czosnek, sól koszerną i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Najlepiej sprawdza się jako danie główne, a jego przygotowanie zajmuje około 3 godzin i 5 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał spektakularny wynik łyżką wynoszący 86% . Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Daktyle zawijane w bekonie z manchego, sosem Romesco , hiszpański „ketchup” – sos Romesco i suszone pomidory Romesco .
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: drewniane szaszłyki
Połącz kminek, pimenton, zmiażdżoną czerwoną paprykę, czosnek, skórkę i sok z cytryny oraz sól. Mieszaj do połączenia i dodaj tyle oliwy z oliwek, aż uzyskasz luźną pastę.
Dodaj wieprzowinę i wymieszaj, aby całkowicie się nią pokryła.
Odstawić w temperaturze pokojowej na maksymalnie 2 godziny lub wstawić do lodówki na noc
Romesco: Można to całkowicie zrobić wcześniej i przechowywać w lodówce na dowolne grillowane mięso lub ryby!
Rozgrzej grill do średniego poziomu
Patelnię podsmażamy na oliwie z oliwek, dodajemy czosnek i posiekaną czerwoną paprykę. Doprowadź patelnię do średniego ognia. Gdy czosnek będzie bardzo aromatyczny i zacznie się złocić, dodaj pomidory i papryczki piquillo. Dopraw solą do smaku i gotuj, aż pomidor będzie bardzo miękki i papkowaty, około 4 do 5 minut.
Zdjąć z ognia i ostudzić.
Grilluj chleb z obu stron, aż będzie ładnie zarumieniony. Gdy ostygnie w dotyku, pokroić w kostkę.
W robocie kuchennym zmiksuj migdały i kostki chleba, aż uzyskają grubą pastę.
Dodaj ugotowaną mieszankę pomidorową, dodaj szafran, ocet sherry i pietruszkę. Puls, puls, puls do puree. Spróbuj i dopraw solą, jeśli potrzeba. Powinno być naprawdę pyszne!
Dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek lub kilka łyżek wody, jeśli mieszanina jest naprawdę gęsta.
Przed grillowaniem nakłuj wieprzowinę na kebab, nakładając na każdy szpikulec około 4 do 5 kawałków mięsa. Nie zacinaj mięsa bardzo blisko siebie, nie ma problemu, jeśli mięso się dotyka, ale rób to luźno, aby ciepło dotarło ze wszystkich stron i równomiernie się smażyło.
Posmaruj grill drucianą szczotką do grilla, a następnie wytrzyj naoliwionym ręcznikiem, aby zebrać wszelkie kawałki luźnego tłuszczu.
Grilluj szaszłyki ze wszystkich stron, aby każda strona ładnie się zarumieniła (brązowe jedzenie dobrze smakuje), łącznie około 7 do 8 minut.
Zdejmij keboby z grilla na półmisek i odstaw na 5 do 10 minut.