Kebaby Jagnięce Marynowane
Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Marynowane jagnięce kebaby mogą być spektakularny przepis spróbować. Jedna porcja zawiera 336 kalorii, 38g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.95 za porcję. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, sól koszerna, sok z cytryny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 8 godzin i 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 85%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Jogurtowo-Marynowane Jagnięce Kebaby, Kebaby jagnięce marynowane pomarańczowo - limonkowo, oraz Marynowane jagnięce kebaby z sosem jogurtowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz jogurt, oliwę z oliwek, skórkę z cytryny i sok, rozmaryn, sól i pieprz w dużej, niereaktywnej misce.
Dodać jagnięcinę, upewniając się, że jest pokryta marynatą, przykryć folią i przechowywać w lodówce na noc lub do 2 dni.
Przygotuj grill węglowy z gorącymi węglami.
Rozprowadź węgle w jednej ciasnej warstwie na grillu.
Jagnięcinę pokroić w 1,5 cala kostki. Powinieneś mieć około 20 kostek.
Pokrój czerwoną cebulę na 8 kawałków i oddziel każdy kawałek na 3 lub 4 sekcje. Luźno nawleczyć 3 lub 4 kawałki jagnięciny na szaszłyki na przemian z kawałkami cebuli.
Obie strony kostek jagnięcych posypać solą i pieprzem.
Umieść szaszłyki na gorącym grillu i gotuj przez 10 do 15 minut, obracając 2 lub 3 razy, aż jagnięcina będzie średnio rzadka.