Kałamarnica z portu Santa Lucia (Calamari alla Luciana)
Kalmary z portu Santa Lucia (Calamari alla Luciana) to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 422 kalorie, 32G białka, oraz 22g tłuszczu. Na 5,08 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Sprawdza się jako kosztowna przystawka. Jeśli masz oliwę z oliwek, pomidory, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kałamarnica z portu Santa Lucia (Calamari alla Luciana), Kalmary w stylu Luciana, oraz Kalmary nadziewane: kalmary Ripieni al Forno dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W garnku 2-galonowym umieść kalmary, ocet i korek do wina i napełnij wodą. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 50 do 60 minut, aż do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Odcedzić i pozostawić do ostygnięcia.
3
W rondlu 6 quart, rozgrzać olej do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
4
Dodać czosnek i płatki chili i gotować 4 do 5 protokół, aż światło złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Czosnek Goya®
5
Dodaj sos pomidorowy, Wino i kalmary i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 25 do 30 minut. Wyregulować przyprawę, wymieszać pietruszkę i pozostały olej i podawać, lub pozostawić do ostygnięcia i podawać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Cienki-
6
W rondlu 3-quart rozgrzać oliwę na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
7
Dodaj cebulę i czosnek i gotować, aż miękkie i światło złoty brąz, o 8 do 10 protokół.
Dodać tymianek i marchewkę i gotować 5 minut więcej, aż marchewka jest dość miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
9
Dodaj pomidory i sok i doprowadzić do wrzenia, często mieszając. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, aż tak grube jak gorące płatki. Doprawić solą i podawać. Ten sos utrzymuje 1 tydzień w lodówce lub do 6 miesięcy w zamrażarce.