Kałamarnica z portu Santa Lucia (Calamari alla Luciana)
Kalmary z portu Santa Lucia (Calamari alla Luciana) to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 422 kalorie, 32G białka, oraz 22g tłuszczu. Na 5,08 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Sprawdza się jako kosztowna przystawka. Jeśli masz oliwę z oliwek, pomidory, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kałamarnica z portu Santa Lucia (Calamari alla Luciana), Kalmary w stylu Luciana, oraz Kalmary nadziewane: kalmary Ripieni al Forno dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W garnku 2-galonowym umieść kalmary, ocet i korek do wina i napełnij wodą. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 50 do 60 minut, aż do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kałamarnica
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
1 Pasek Skórki Z Cytryny
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Odcedzić i pozostawić do ostygnięcia.
3
W rondlu 6 quart, rozgrzać olej do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
4
Dodać czosnek i płatki chili i gotować 4 do 5 protokół, aż światło złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
5
Dodaj sos pomidorowy, Wino i kalmary i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 25 do 30 minut. Wyregulować przyprawę, wymieszać pietruszkę i pozostały olej i podawać, lub pozostawić do ostygnięcia i podawać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Kałamarnica
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
W rondlu 3-quart rozgrzać oliwę na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
7
Dodaj cebulę i czosnek i gotować, aż miękkie i światło złoty brąz, o 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
8
Dodać tymianek i marchewkę i gotować 5 minut więcej, aż marchewka jest dość miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
2 Szklanki Ząbków Czosnku
9
Dodaj pomidory i sok i doprowadzić do wrzenia, często mieszając. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, aż tak grube jak gorące płatki. Doprawić solą i podawać. Ten sos utrzymuje 1 tydzień w lodówce lub do 6 miesięcy w zamrażarce.