Kałamarnica gotowana na wolnym ogniu
Gotowana na wolnym ogniu kałamarnica może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 5,87 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 370 kalorii, 42g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, pomidor, rozmaryn i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 29 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest spektakularny. Kapusta Gotowana Na Wolnym Ogniu, Gotowana kapusta i pomidory, oraz Golonki Jagnięce Gotowane Na Wolnym Ogniu są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę w płytkim rondlu lub ognioodpornej zapiekance i dodać kalmary, cebulę i czosnek.
Dodać suche składniki i gotować na wolnym ogniu, aż cały płyn odparuje i cebula są miękkie, o 15 min.
Dodać ocet i pokrojone pomidory, dusić przez 1 min, następnie zalać czerwonym winem i doprawić. Dusić bardzo delikatnie na najniższym ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 1 godzinę lub aż sos jest bogaty i kałamarnica jest naprawdę delikatna.
Wyłączyć ogień, pozostawić do ostygnięcia, następnie skropić odrobiną oliwy z oliwek i roztrzepać kolendrą i skórką pomarańczową.