Kaya Jam
Dżem Kaya może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 475 kalorii, 6G białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 46 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Jeśli masz tosty, pasta pandan, cukier palmowy i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kaya Toast, Toast Kaya Susan Feniger, oraz Kaya Toast z ulicy Susan Feniger dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce, ubić żółtka z 1/4 szklanki kremu kokosowego; odstawić.
W średnim rondlu podgrzać cukier palmowy na średnim ogniu, aż się stopi. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cukier karmelizuje się do głębokiego złotego brązu, 3 do 6 minut.
Dokładnie ubić w pozostałych 1 1/4 szklanki kremu kokosowego.
Podgrzać mieszaninę, mieszając, aż będzie gładka. Nadal gotować, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina lekko zgęstnieje (pienienie ustąpi i na powierzchni utworzą się duże, powolne pęcherzyki), około 8 minut.
Zdjąć z ognia i ubić połowę mieszaniny do mieszaniny żółtka. Włożyć wszystko do rondla i delikatnie podgrzać na średnim i małym ogniu, aż mieszanina zgęstnieje do konsystencji budyniu. Przecedzić do pojemnika i schłodzić do ostygnięcia i ustawić, co najmniej 4 godziny.
Podawać z chlebem tostowym, jajkami na miękko i sosem sojowym.