Kataloński Chleb Pomidorowy
Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 50 kalorii. Jeśli 19 centów za porcję spada w budżecie, kataloński chleb pomidorowy może być wybitny wegańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka oliwy z oliwek, grubej soli, do 4 pomidorów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Katalońska Sałatka Z Pieczywa / Escalivada, Katalońska pomidorowa zupa z cukinii z miętą i prażonymi migdałami, oraz Krewetki Kataloński dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj grill do gotowania. Jeśli używasz grilla węglowego, otwórz otwory wentylacyjne na dnie grilla, a następnie lekki węgiel drzewny. Węgiel drzewny jest średnio gorący, gdy możesz trzymać rękę 5 cali nad stojakiem przez 3 do 4 sekund. Jeśli używasz grilla gazowego, podgrzej palniki na wysokich, pokrytych, 10 minut, a następnie zmniejsz ciepło do umiarkowanego.
Pokrój chleb w plastry o grubości 3/4 cala (pokrój bagietkę na długiej przekątnej na plastry o długości 6 cali).
Pracując w partiach po 3 lub 4 plastry, pieczywo grillowane na lekko naoliwionym stojaku grillowym, przykryte tylko w przypadku korzystania z grilla gazowego, obracając się raz, aż pojawią się ślady grilla, łącznie od 1 do 2 minut na partię.
Wyjąć chleb z ognia i natychmiast natrzeć 1 stronę każdego plastra pociętą stroną połowy czosnku, następnie natrzeć pociętą stroną połowy pomidora, używając 1 połowy pomidora na 1 do 2 kromek chleba i pozwalając, aby większość miąższu została wchłonięta przez chleb (wyrzucić resztę czosnku i połówki pomidorów).
Pieczywo posmarować olejem, następnie posypać solą i od razu podawać.
* Chleb można grillować na gorącej lekko naoliwionej dobrze przyprawionej patelni grillowej na umiarkowanie wysokim ogniu. * Jeśli sól jest bardzo gruba, zmiażdż ją płaską stroną dużego ciężkiego noża.