Kasztan, boczek, suszone jabłko i farsz do chleba kukurydzianego

Kasztan, boczek, suszone jabłko i farsz do chleba kukurydzianego może być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 527 kalorii, 9g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 74 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Jeśli masz tymianek, przetartą szałwię, bulion z kurczaka o niskiej zawartości soli i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Wegańskie Jabłko Kasztan Kukurydziany Chleb Farsz, Chleb Semolina-farsz jabłkowy z suszoną żurawiną i morelami, oraz Schab z farszem z suszonych owoców i kasztanów dla podobnych receptur.
Instrukcje
Boczek gotować w ciężkiej patelni dużej na średnim ogniu, aż brązowy i chrupiące. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć boczek do dużej miski.
Wylać wszystkie, ale 2 łyżki kapieli z patelni.
Dodaj cebulę i seler do kapieli na patelni. Przykryć i gotować na średnim ogniu, aż warzywa będą miękkie, mieszając od czasu do czasu, o 12 protokół.
Do boczku dodaj warzywa, wymieszaj z jabłkami, tymiankiem i szałwią, a następnie kasztanami. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Podgrzać do letniej przed kontynuowaniem.)
Dodać mieszankę farszu z chleba kukurydzianego do mieszanki kasztanowej.
Wymieszać w 1 3/4 szklanki bulionu.
Luźno wypełnić główną jamę i jamę szyi indyka farszem.
Dodać tyle bulionu do pozostałego farszu, aby lekko zwilżyć (od 1/4 szklanki do 3/4 szklanki, w zależności od ilości pozostałego farszu). Obfite danie do pieczenia masła. Łyżka pozostałego farszu do przygotowanego naczynia. Naczynie przykryć folią z masłem, z masłem w dół.
Piecz farsz w naczyniu — obok indyka lub podczas odpoczynku indyka - aż do ogrzania, około 25 minut. Odkryj farsz w naczyniu.
Piec, aż wierzch farszu będzie lekko chrupiący i złoty, o 15 minut dłużej.
Rozgrzej piekarnik do 177°. Obficie masło 13x9x2-calowe szklane naczynie do pieczenia.
Dodaj wystarczająco dużo bulionu do farszu, aby zwilżyć (3/4 szklanki do 1 1/4 szklanki).
Przełożyć farsz na przygotowane danie. Przykryć maślaną folią, maślaną stroną do dołu.
Piec do ogrzania przez, o 40 protokół. Odkryć i piec, aż top jest lekko chrupiące i złoty, o 20 minut dłużej.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje najlepsze propozycje na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Fess Parker Santa Barbara Riesling z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.
![Fess Parker Santa Barbara Riesling]()
Fess Parker Santa Barbara Riesling
Nuty kwiatowe i kwiaty pomarańczy, mieszają się z zapachami cytrusów, brzoskwini, wiciokrzewu i lekkiej moreli na nosie. Na podniebieniu znajdziesz smaki brzoskwini, moreli i cytrusów. Te smaki łączą się, aby uzyskać suchy, ale dobrze zbalansowany Riesling.