Kasza Zielona
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur porannego posiłku, więc dać zielone kasze spróbować. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 247 kalorii, 8G białka, oraz 12g tłuszczu. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz liście kolendry, chiles, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Green-Chile Grits, Green Grits Andrew Carmelliniego, oraz Smażone zielone pomidory na kaszy z serem Bazyliowo-kozim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć mleko i 2 1/2 szklanki wody w średniej wielkości garnku, i doprowadzić mieszaninę do gotować na wolnym ogniu na średnim ogniu.
Wymieszać z solą i pieprzem. Następnie ubijamy kaszę, wlewając ją powoli i ubijając nieprzerwanie, aż będą gładkie, bez grudek. Kasza powinna wyglądać trochę jak płatki owsiane, tylko drobniejsze.
Zmniejsz temperaturę do średnio-niskiej i kontynuuj gotowanie, regularnie ubijając, aby nic się nie kleiło.
Tymczasem, połączyć liście kolendry, pokrojone w kostkę zielone chiles, i zielona cebula w maszynce i puls przez 30 sekund lub tak, aż wszystko jest drobno posiekane.
Gdy kasza gotowane przez i zagęszczony, wyciągnąć garnek z ognia i dodać mieszankę kolendry.
Ubij wszystko razem, aby kasza zmieniła kolor na zielony. Następnie dodaj masło i ubijaj ponownie, tak aby masło się rozpuściło.
Ubić starty cheddar i parmezan.
Z amerykańskiego smaku Andrew Carmellini z Gwen Hyman. Copyright © 2011 by Andrew Carmellini and Gwen Hyman. Opublikowane przez Ecco.