Kasza serowa z kiełbasą drobiową i grzybami Shiitake
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu południowych przepisów, więc spróbuj kaszy serowej z kiełbasą z kurczaka i grzybami Shiitake. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.96 za porcję. Jedna porcja zawiera 321 kalorii, 11g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Tylko kilku osobom spodobał się poranny posiłek. Jeśli masz masło, wodę, kaszę do szybkiego gotowania i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Patelnia z kiełbasą z kurczaka i grzybami na kaszy z kozim serem # SundaySupper, Grillowane młode ziemniaki z grzybami Shiitake, szalotką i kozim serem, oraz Sałatka pieczeń wołowa z pieczarkami Shiitake i miękkim kozim serem.
Instrukcje
Pokrój kiełbasę w plastry o grubości 1/2 cala; pokrój plastry na ćwiartki.
Pokroić łodygi z grzybów i, w razie potrzeby, zarezerwować do innego użycia; pokroić czapki grzybowe w plastry.
Roztopić 1 łyżka masła w patelni nonstick na średnim ogniu; dodać kiełbasę, i smażyć 7 minut lub aż lekko rumiane.
Usunąć kiełbasę z patelni.
Dodaj czapki grzybowe na patelni, i smażyć 5 minut lub do miękkości.
Doprowadzić 3 szklanki wody do wrzenia w holenderskim piekarniku. Stopniowo mieszaj kaszę; wróć do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 5 minut lub aż zgęstnieje.
Dodać pozostałe 7 łyżki masła i sera; gotować, często mieszając, 5 minut lub do stopienia i mieszane.
Wyjąć z ognia; wymieszać jajka, rozmaryn i sól do wymieszania. Wymieszać z kiełbasą i grzybami; wlać mieszaninę do lekko nasmarowanego naczynia do pieczenia 11 x 7 cali.
Piec w 350 przez 45 do 50 minut lub tylko do zestawu.
W razie potrzeby posypać oliwkami.
Uwaga: do celów testowych użyliśmy wędzonej kiełbasy z kurczaka Gerharda z jabłkami i Chardonnay.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel są doskonałym wyborem na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Możesz spróbować Forge Cellars Classique Riesling. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 21 dolarów za butelkę.
![Kuźnia Piwnic Classique Riesling]()
Kuźnia Piwnic Classique Riesling
#31 Wine Spectator Top 100 2017 Najważniejsze wino Forge Cellars ma na celu ujawnienie prawdziwej natury rocznika i zbadanie terroir east SenecaLake. Fermentacja odbywa się z rodzimych drożdży w neutralnych francuskich barriques (65%), a pozostałe w stali nierdzewnej. Przy takim poziomie dojrzałości fermentacja trwała do późnej wiosny, aby zakończyć suszenie kości.Pigwa, cytryna, koper włoski i slatemingle z marcepanem i białą czekoladą, wsparte precyzyjną kwasowością.