Kasza pieczona z szynką wiejską, grzybami, świeżym tymiankiem i parmezanem
Pieczone kasze z szynką wiejską, grzybami, świeżym tymiankiem i parmezanem to bezglutenowe poranny posiłek. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 135 kalorii, 7G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na $3.92 za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 45 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Jeśli masz szalotki, pieprz, sok z cytryny i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Pieczeń garnkowa z grzybami i świeżym tymiankiem, Parmezan Polenta z cytryną tymianek Grzyby Dzikie, oraz Grzyby z kasztanami i tymiankiem.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Aby przygotować kaszę, zagotuj wodę i sól w dużym rondlu; stopniowo mieszaj kaszę. Zmniejszyć ogień; dusić 30 minut lub aż gruby, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kasza
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Wyjąć z ognia; wymieszać w 1/4 szklanki sera i białego pieprzu. Wymieszać z jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały Pieprz
Ser
Jajko
4
Łyżka 1/2 szklanki mieszanki kaszy do każdego z 8 (4-uncji) ramekins lub budyniu kubki pokryte sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Budyń
Kasza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
5
Umieść ramekiny w 13 x 9-calowej patelni do pieczenia; dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
6
Piec w temperaturze 325 przez 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
7
Wyjąć ramekiny z patelni; całkowicie schłodzić na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na Druty
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Patelnia
8
Aby przygotować sos, doprowadzić szalotki, wino, 1/4 bulionu szklanki, ocet, liść laurowy, i chile do wrzenia w małym rondlu na średnim ogniu; gotować, aż zmniejszy się do 1 łyżka płynu (o 6 protokół). Przecedzić mieszaninę przez sito nad miską; wyrzucić ciała stałe. Zwrócić płyn do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Szalotka
Ocet
Bulion
Papryka Chili
SOS
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Sito
Cukierki Peachie-o
Patelnia
9
Połącz 1/4 szklanki bulionu i skrobi kukurydzianej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
Bulion
10
Dodać mieszaninę skrobi kukurydzianej na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę, stale mieszając. Zmniejszyć ogień do niskiego; dodać masło i śmietanę, mieszając trzepaczką do dobrze wymieszanego. Wymieszać 2 łyżki sera, sok i czarny pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny
Skrobia Kukurydziana
Masło
Ser
Krem
Sok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Patelnia
11
Ugotować szynkę na dużej patelni nonstick pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Szynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
12
Dodaj grzyby, 1 łyżka szalotki, 1 łyżeczka wody i 3 gałązki tymianku; smażyć 3 minuty lub tylko do miękkości grzybów.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianek
Grzyby
Szalotka
Woda
13
Poluzuj krawędzie kaszy nożem lub gumową szpatułką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kasza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
Nóż
14
Umieść talerz do góry nogami na każdym ramekinie; Odwróć na talerze. Łyżka 1 łyżka sosu na każdym talerzu; posypać mieszankę szynki równomiernie między talerzami.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Szynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje najlepsze propozycje na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Schloss Vollrads Riesling Spatlese z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.