Gryka smażona w mieszance wymaga mniej więcej 40 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.73 za porcję. Jedna porcja zawiera 289 kalorii, 10g białka, oraz 10 g tłuszczu. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Ten przepis jest lubiany przez 68 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz bulion warzywny, paprykę, fasolę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez feeds.epicurious.com. biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 92%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Kasza Gryczana Smażona, Tortille z kaszą gryczaną i ziemniakiem z smażeniem, oraz Kasza gryczana smażona z drobnymi warzywami i jajkami.
Instrukcje
1
Kaszę gryczaną wlać do dużej miski i wymieszać w jajku, aż będą dobrze obsypane, wszystkie ziarna oddzielone od siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gryka
Ziarna
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Rozgrzać duży, suchy rondel na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Wlać pokrojoną kaszę i mieszać na ogniu przez 2 minuty, aby ułożyć jajko. Kasze powinny być nadal oddzielone od siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko
4
Wlać bulion i zwiększyć ciepło do wysokiej. Doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu, aż ciecz zostanie wchłonięta i kasza będzie miękka, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
5
Kaszę gryczaną posmarować dużą blachą do pieczenia i ostudzić przez 10 minut, aby upewnić się, że ziarna pozostaną oddzielone, a nie połyskujące na siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gryka
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
6
W międzyczasie, ubić sos sojowy, ocet, pasta chile, i cukier w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Chili
Sos Sojowy
Ocet
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Podgrzać duży wok na średnim ogniu. Zawirować w oleju, a następnie dodać szalotki, czosnek i imbir. Smażyć przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Czosnek
Imbir
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
8
Dodaj marchew, papryka, i zielona fasola. Stir-smażyć, aż chrupiące-miękkie, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Fasola Szparagowa
Marchew
9
Dodać kaszę gryczaną. Kontynuować smażenie przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gryka
10
Wlać mieszaninę sosu sojowego i doprowadzić do duszenia, podrzucając i mieszając przez 1 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy
11
Zamiana ziarna * Zastąp 2 szklanki gotowanego ryżu długoziarnistego brązowego na kaszę gryczaną i pomiń wszystkie etapy gotowania gryki.Uwagi testerów * kasza gryczana jest lepka, więc ten bardzo staromodny preparat (powlekanie kaszy w jajku, a następnie gotowanie) utrzymuje je osobno—w tym momencie można je smażyć, tak jak smażony ryż.* W rzeczywistości można zastąpić kaszę gryczaną gotowaną w ten sposób na ryż w dowolnym smażonym ryżu. Pomyśleliśmy, że zaoferujemy dość proste przygotowanie tutaj, abyś myślał o większej liczbie zastosowań tych smacznych, orzechowych kasz.