Kartoffel Kloesse (Pierogi Ziemniaczane)
Kartoffel Kloesse (pierogi ziemniaczane) wymaga z grubsza 30 minut od początku do końca. Ten przepis służy 12 i kosztuje 49 centów za porcję. Ta przystawka ma 316 kalorii, 8G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz ziemniaki, masło, bułka tarta, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 43%. Podobne przepisy to Bayrisher Kartoffel Salat (Bawarska Sałatka Ziemniaczana), Pierogi Ziemniaczane, oraz Pierogi ziemniaczane II.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w dużym garnku z wystarczającą ilością wody do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż ziemniaki będą miękkie, o 20 protokół.
Spuścić wodę i umieścić ziemniaki w dużej misce. Tłucz ziemniaki, pozostawiając je lekko grudkowate(podobnie jak przy puree).
Wymieszać sól, jajka, mąkę, 2/3 szklanki bułki tartej i gałkę muszkatołową.
Tocz w kulki wielkości orzecha włoskiego. Jeśli ciasto jest zbyt lepkie, może chcesz wymieszać więcej mąki lub bułki tartej.
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody. Delikatnie wrzuć pierogi do wody. Gdy wyjdą na powierzchnię, pozwól im gotować przez 3 minuty.
Kluski wyjąć łyżką szczelinową i ogrzać.
Podczas oczekiwania na wodę do wrzenia, stopić masło na patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i 1/4 szklanki bułki tartej. Gotować, ciągle mieszając, aż cebula będzie miękka, a sos zgęstnieje.
Przed podaniem polać pierogi sosem.