Kartofel-Kasza Knishes
Need a przystawka wegańska? Knishes ziemniaczano-Kasha może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 398 kalorii, 7G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pieprz, pikantną musztardę, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pikantne Roladki ziemniaczane (A/K / A Knishes ziemniaczane w łatwy sposób), Knishes Ziemniaczane, oraz Knishes-Nadzienie Ziemniaczane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zacznij od naszych krok po kroku knish how-to.
Mąkę włożyć do robota kuchennego, a następnie pulsować, gdy wlewasz oliwę przez rurkę zasilającą. Zeskrobać boki procesora i ponownie pulsować.
Rozpuścić 1 łyżeczkę soli w seltzer i ocet w płynnej miarki. Impuls podczas wlewania cieczy przez rurkę zasilającą, 20 do 30 sekund. Ciasto wyłożyć na mąkę i zagnieść na gładką powierzchnię. Spłaszczyć na równym dysku, owinąć w folię i przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny.
Ziemniaki włożyć do rondla, zalać wodą i doprawić solą. Dusić do miękkości, 20 do 30 minut.
Odcedzić i grubo rozgnieść w dużej misce.
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę, czosnek i 1 łyżeczkę soli. Przykryć i gotować około 5 protokół; odkryć i gotować, mieszając, aż rumiane, 15 do 20 więcej minut.
Tymczasem, połączyć pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek i kasza w małym rondlu na średnim ogniu i gotować do tosty, o 4 protokół.
Dodać 1 3/4 szklanki wody i 1 łyżeczkę soli. Zmniejszyć ogień do medium, przykryć i gotować, aż woda zostanie wchłonięta, o 10 protokół. Doprawić solą i pieprzem. Lekko ostudzić, następnie dodać do miski z ziemniakami.
Wyjąć ciasto z lodówki 30 minut przed dokonaniem knishes. Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F; Lekko posmaruj blachę do pieczenia oliwą z oliwek.
Dodać knishes; miejsce 2 cale od siebie na blasze do pieczenia.
Piec 30 minut; pędzel z oliwą z oliwek i kontynuować pieczenie aż złoty, 25 do 35 więcej minut.