Karmelowy Rum i bananowy budyń chlebowy może być tylko deserem, którego szukasz. Na 13,09 zł za porcję, ten przepis okładki 73% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 101g białka, 395g tłuszczu, oraz w sumie 7547 kalorii. Ten przepis służy 1. Jeśli masz pod ręką sól, masło, maślankę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 54 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 94%, to danie jest znakomite. Spróbuj Budyń Chlebowy Bananowy Karmelowy, Budyń bananowy z sosem karmelowym, oraz Banan Rum Karmel Crunch Budyń Chlebowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Piekarnik rozgrzać do 350 stopni F. Lekko masło pan lub ramekins.Karmelowy SOS rumowy (uzupełnić na dwa tygodnie)
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Miód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Umieścić cukier i wodę w rondlu na średnim ogniu i mieszać, aż cukier się rozpuści. Wszelkie kryształy tworzące się z boku rozpuścić za pomocą mokrej szczotki do ciast.Po rozpuszczeniu cukru zwiększyć ciepło do wysokiej. Nie mieszać mieszaniny bezpośrednio. Od czasu do czasu, za pomocą uchwytu, daj garnek zawirować, aby utrzymać mieszankę w ruchu. Mieszanina zacznie bąbelkować po około minucie.Po 3-4 minutach mieszanina zmieni się z jasnego bursztynu na średni bursztyn, a następnie na ciemny czerwonawo-brązowy kolor. Gdy mieszanina zacznie dymić, dodaj masło i śmietanę. Mieszanka będzie dziko bąbelkowa. Pozostawić mieszaninę do ostygnięcia przez dziesięć minut przed dodaniem ciemnego rumu.
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do Ciasta
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3
Dodać ciemny rum i ubić do połączenia. Odstawić do ostygnięcia completely.To zrobić chleb bananowy (uzupełnić do trzech dni wcześniej)
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Bananowy
Ciemny Rum
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól umieścić w misce i ubijać do połączenia; zestaw side.In oddzielna miska połączyć jajka i cukier, a następnie ubijać, aż dobrze połączone i mieszanina staje się gruba i jasna w Kolorze, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze Cukierniczym
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(Keebler)
(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Skropić schłodzone masło do mieszaniny i ubijać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
6
Dodać olej i maślankę do mieszanki, a następnie ubijać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
7
Dodać ekstrakt z wanilii i puree bananowe i ubić do połączenia.Masło dno patelni Bochenek 9x5 i wlać do niej ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej
Puree Bananowe
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Batonik Z Mlecznej Czekolady, Golony
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
8
Piec w temperaturze 350 stopni F lub aż wstawione pick zębów od środka bochenka wychodzi czysty.
Rozłóż kostki chleba bananowego na blasze i tosty, aż kostki chleba poczują się suche, ale nie twarde. Schłodzić całkowicie na blasze do pieczenia. (Jeśli do przodu przechowywać kostki chleba bananowego w plastikowej torbie). aby budyń
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Bananowy
5 Kromek Białego Chleba, Pokrojonych W 1-calową Kostkę
Dodać cukier, jajka i sól do miski i ubijać do połączenia; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(Keebler)
(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
12
Dodać śmietanę i pełne mleko do małej patelni sosu i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Powoli dodawać mieszankę jajeczną do mieszanki śmietany jedną ręką, ciągle ubijając połączoną mieszankę drugą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
1 Szklanka Pełnego Mleka Lub śmietanki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
13
Dodaj waniliową pastę z fasoli i rumu i ubijaj, aby połączyć. Mieszanka szczepu.Montaż
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Waniliowa
Miód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
14
Ułożyć na jednej warstwie kostek chleba bananowego na patelni lub ramekinach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Bananowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
15
Ułożyć pokrojone banany na wierzchu, a następnie przykryć plastry bananów połową sosu karmelowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Plasterki Banana Opcjonalnie
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Miód Cytrusowy
16
Drugą warstwę kostki chleba ułożyć w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Kromek Białego Chleba, Pokrojonych W 1-calową Kostkę
17
Krem wlać na całą zmontowaną patelnię lub wlać równomiernie pomiędzy ramekiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
18
Odstawić na 15 minut, od czasu do czasu naciskając chleb wchłonąć budyń.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
19
Umieść patelnię lub ramekiny w większej patelni z wodą wypełnioną w połowie wysokości. Przykryć wypełnioną wodą patelnię folią i piec w temperaturze 350 stopni przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali