Karmelowy Pudding Ryżowy
Need a deser bezglutenowy i wegetariański? Karmelowy Pudding ryżowy może być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 20. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 168 kalorii. Na 49 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz masło, mleko, żółtka jaj i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pudding Ryżowy Kokosowo-Karmelowy, Karmelowy Pudding Ryżowy Przepis, oraz Pudding ryżowy kardamonowy z pistacjami i karmelem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić mały rondel z wodą do wrzenia, dodać ryż i gotować przez 2 minuty.Odcedzić i odstawić na bok.
Wanilii podzielić na pół wzdłuż i zeskrobać nasiona.
Nasiona podandu umieścić w dużym rondlu z mlekiem, cukrem i solą i podgrzać do miękkości.
Wlać ryż i dobrze wymieszać. Przykryć i dusić przez 30-40 minut, mieszając, aby ryż nie przykleił się do dna patelni.
Usuńz ciepła, gdy cała ciecz jest wchłaniana, a ryż jest miękki.
Dodaj żółtka, wróć do płyty i podgrzewaj delikatnie przez kilka minut, od czasu do czasu mieszając.
Zdjąć z ognia, wymieszać z masłem i pozostawić do ostygnięcia.
Aby zrobić sos karmelowy, podgrzej cukier w rondlu na średnim ogniu. Miej oko na to i często mieszaj, aby upewnić się, że cukier się nie pali. Po rozpuszczeniu cukru wyjmij patelnię z ognia, pozostaw do ostygnięcia na około minutę, a następnie powoli wlej śmietanę i mieszaj, aż uzyskasz gładki SOS.
Pudding ryżowy wlać do pojedynczych małych potraw.
Podawać sos karmelowy na stronie dla gości, aby dodać własne.
Z Le Petit Paris Nathalie Benezet. Zdjęcia Jacqui Melville. Prawa moralne Nathalie Benezet, która została uznana za autorkę tej pracy, zostały przez nią zapewnione zgodnie z Ustawą o prawie autorskim, wzorach i patentach 198
Po raz pierwszy wydana w 2013 roku przez Hardie Grant Books.