Karmelowy Flan Z Dyni
Przepis karmelowy Flan z dyni może zaspokoić Twoje Europejskie pragnienie w około 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 533 kalorie. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 1,63 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanilii, ciężką śmietanę do ubijania, mielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Karmelowy Flan z dyni, Flan Dyniowy Z Syropem Karmelowo-Anyżowym, oraz Leche Flan (Karmelowy Flan) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Połącz 1 szklankę cukru i 1/3 szklanki wody w małym rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło i doprowadzić do wrzenia, szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciasta. Gotować bez mieszania, aż syrop ma głęboki bursztynowy kolor, od czasu do czasu szczotkując boki i wirując patelnię, około 12 minut. Natychmiast wlać karmel do 7-do 8-filiżanki suflet danie (7 1 / 2x3 1/2 cala), przechylając i obracając naczynie do pokrycia dno i 2 cale do góry boki grubo.
Umieść naczynie w metalowej patelni o wymiarach 13x9x2 cali.
Dynia, mleko skondensowane, cukier i przyprawy ubić w dużej misce do wymieszania.
Ubij jajka i żółtka, następnie śmietanę i wanilię.
Do przygotowanego naczynia wlać krem.
Wlać tyle gorącej wody do pieczenia patelni się 1 1/2 cala się boki naczynia.
Piec flan do głębokiego brązu na górze i mocno ustawić w centrum i ostrze małego ostrego noża włożonego do środka wychodzi czysty, około 2 godzin 10 minut.
Wyjąć flan z wody; schłodzić 1 godzinę. Przechowywać w lodówce odkryte aż bardzo zimno, co najmniej 6 godzin. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Pokroić wokół flan poluzować.
Umieścić półmisek na naczyniu flan. Trzymając talerz i naczynie flan razem, Odwróć, umożliwiając flan osiedlić się na talerzu. Zeskrobać syrop karmelowy pozostały w naczyniu i skropić flan. Surround flan z mrożonych winogron.
Flan pokroić w kliny; podawać z winogronami.
Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache
Tempranillo, Albarino i Grenache to moje najlepsze propozycje dla hiszpańskiego. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Matchbook Tempranillo z oceną 4.6 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Matchbook Tempranillo]()
Matchbook Tempranillo
2013 Matchbook Tempranillo rozwija się z cech Starego Świata z dwóch wyróżniających się hiszpańskich klonów. Winorośle Ribera del Duero i tinta de Toro uprawiane na naszej posiadłości przyczyniają się do znanych smaków odmianowych, podczas gdy tradycyjna mieszanka Rioja Graciano dodaje taniny i struktury. Wyraźne aromaty dojrzałej maliny i bogatej śliwki prowadzą do kuszących smaków ziemi, pikantnego kardamonu i ciemnych owoców. Gładka i miękka na podniebieniu, ta uwodzicielska czerwień ma jasne wykończenie, które błaga o kolejny łyk tego drobno strukturalnego wina. Połącz to Dunnigan Hills Tempranillo z tradycyjnym daniem Paella z szafranem, małż, krewetek i chorizo.