Karmelowy Bananowy Tost Francuski
Karmelowy bananowy tost Francuski może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 733 kalorie, 19g białka, oraz 37 g tłuszczu. Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.24 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 8756 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Udaj się do sklepu i odebrać brązowy cukier, ale banany, sól i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Overnight Bananowy Karmelowy Tost Francuski, Pieczone Tosty Francuskie Karmelowo-Bananowe, oraz Tosty Francuskie Karmelowe.
Instrukcje
Aby zrobić francuskie tosty, Rozgrzej piekarnik do 177°.In dużą, płytką miskę, ubić razem jajka, mleko, sok pomarańczowy, cukier, wanilia i sól.
Dodać chleb do masy jajecznej i delikatnie obrócić, aby równomiernie pokryć.
Odstawić, aż chleb wchłonie część mieszaniny jaj, o 1 minutę.
Umieść patelnię elektryczną na średnim ogniu, aż będzie gorąca. dodać smar boczkowy do stopienia.
Usuń chleb z mieszaniny jaj, pozwalając nadmiar płynu kapać z powrotem do miski, i umieścić na gorącej patelni. Gotować, aż do dna są złotobrązowe, o 2 protokół. Flip i gotować inne strony, aż złoty kolor, o 2 protokół więcej.
Umieścić chleb na blasze do pieczenia, przenieść do piekarnika i piec, aż środek chleba jest ogrzewany przez, ale nadal wilgotne, około 10 minut. Podczas gdy francuskie tosty są w piekarniku, obrać i pokroić banany. Wytrzyj patelnię ręcznikiem papierowym i dodaj masło i brązowy cukier na średnim wysokim, użyj drewnianej łyżki do połączenia i niech stopić następnie dodać banany w cienkiej warstwie. Pozostawić do bąbelków trochę następnie odwrócić plastry banana na jeden na raz. Gotować, aż banany będą lekko brązowe (2-3 menuety)
Podawać tosty francuskie na gorąco, posypane łyżkami karmelizowanych bananów.
Udekoruj bitą śmietaną, opcjonalnie, ale Gorąco polecam!