Karmelowo-orzechowy Dacquoise może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 315 kalorii. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 76 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 55 minut. Udaj się do sklepu i odbierz orzeszki pekan, białka, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 13%, to danie nie jest tak ogromne. Podobne przepisy to Banan Pekan Dacquoise, Solone babeczki karmelowe z orzechami kokosowymi kruchą kruszonką i karmelowym masłem szwajcarskim, oraz Orzech Laskowy Dacquoise.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 20
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Aby przygotować bezy, połącz pierwsze 3 składniki w misce; ubijaj mikserem z dużą prędkością, aż się spieni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-o
3
Dodawać cukier, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Złożyć w orzechach pekan. Ostrożnie łyżka mieszanki bezowej do plastikowej torby na zamek błyskawiczny; uszczelnić. Ślad 1 (10-calowy) koło na każdym z 2 arkuszy pergaminu; taśma 1 arkusz na każdym z 2 arkuszy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki Pekan
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Blacha Do Pieczenia
Torby Ziploc
4
Wytnij 1/4 cala z 1 rogu torby; wyciśnij mieszaninę bezową na przygotowane Patelnie, tworząc 2 (10-calowe) okręgi.
5
Piec bezy w temperaturze 200 przez 3 godziny lub do wyschnięcia. Wyłączyć piekarnik; schłodzić w zamkniętym piekarniku. Ostrożnie usuń bezy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
6
Aby przygotować mus, połączyć wodę i żelatynę; odstawić 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna
Woda
7
W sosie umieścić brązowy cukier, 4 1/2 łyżeczki śmietany, masło, syrop i sól na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści. Gotować 2 minuty bez mieszania; zdjąć z ognia. Wymieszać mieszaninę żelatyny; gotować 30 sekund, mieszając, aż żelatyna się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do Bicia
Brązowy Cukier
żelatyna
Masło
Syrop
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Zdjąć z ognia.
9
Przenieść mieszaninę do dużej miski; całkowicie ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
10
W średniej misce umieścić pozostałą 1/4 szklanki śmietany do ubijania; ubijać mikserem z dużą prędkością, aż utworzą się sztywne szczyty. Złóż bitą śmietanę do schłodzonej mieszaniny żelatyny; schłodzić 20 minut lub aż prawie zestaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do Bicia
Bita śmietana
żelatyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-o
11
Połączyć cukier granulowany i 1/4 szklanki wody w małym sosie-patelni na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia, mieszając tylko do momentu, aż cukier się rozpuści. Gotować bez mieszania, aż termometr zarejestruje 250 (około 3 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
SOS
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Patelnia
12
W dużej misce umieścić 2 białka i szczyptę soli; używając czystych, suchych ubijaków, ubijaj mikserem z dużą prędkością, aż się spieni. Powoli wlać gorącą mieszaninę cukru cienkim strumieniem do białek; kontynuować ubijanie, aż utworzą się sztywne szczyty. Zmniejszyć mikser do średniej prędkości; beat aż mieszanina ostygnie (około 8 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-o
13
1/3 mieszanki białka jaj należy złożyć w mieszaninę karmelową; delikatnie złożyć w pozostałej mieszaninie białka jaja. Chill 1 godzina.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
Karmel
14
Na półmisku ułożyć 1 pieczoną bezę; mus rozprowadzić równomiernie na bezie. Wierzch z pozostałą bezą okrągły.