Karmelowo-Orzechowy Dacquoise

Karmelowo-Orzechowy Dacquoise
Karmelowo-orzechowy Dacquoise może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 315 kalorii. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 76 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 55 minut. Udaj się do sklepu i odbierz orzeszki pekan, białka, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 13%, to danie nie jest tak ogromne. Podobne przepisy to Banan Pekan Dacquoise, Solone babeczki karmelowe z orzechami kokosowymi kruchą kruszonką i karmelowym masłem szwajcarskim, oraz Orzech Laskowy Dacquoise.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 20
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować bezy, połącz pierwsze 3 składniki w misce; ubijaj mikserem z dużą prędkością, aż się spieni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Dodawać cukier, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Złożyć w orzechach pekan. Ostrożnie łyżka mieszanki bezowej do plastikowej torby na zamek błyskawiczny; uszczelnić. Ślad 1 (10-calowy) koło na każdym z 2 arkuszy pergaminu; taśma 1 arkusz na każdym z 2 arkuszy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Torby ZiplocTorby Ziploc
4
Wytnij 1/4 cala z 1 rogu torby; wyciśnij mieszaninę bezową na przygotowane Patelnie, tworząc 2 (10-calowe) okręgi.
5
Piec bezy w temperaturze 200 przez 3 godziny lub do wyschnięcia. Wyłączyć piekarnik; schłodzić w zamkniętym piekarniku. Ostrożnie usuń bezy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Aby przygotować mus, połączyć wodę i żelatynę; odstawić 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
WodaWoda
7
W sosie umieścić brązowy cukier, 4 1/2 łyżeczki śmietany, masło, syrop i sól na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści. Gotować 2 minuty bez mieszania; zdjąć z ognia. Wymieszać mieszaninę żelatyny; gotować 30 sekund, mieszając, aż żelatyna się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
Brązowy CukierBrązowy Cukier
żelatynażelatyna
MasłoMasło
SyropSyrop
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Zdjąć z ognia.
9
Przenieść mieszaninę do dużej miski; całkowicie ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
W średniej misce umieścić pozostałą 1/4 szklanki śmietany do ubijania; ubijać mikserem z dużą prędkością, aż utworzą się sztywne szczyty. Złóż bitą śmietanę do schłodzonej mieszaniny żelatyny; schłodzić 20 minut lub aż prawie zestaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
Bita śmietanaBita śmietana
żelatynażelatyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
11
Połączyć cukier granulowany i 1/4 szklanki wody w małym sosie-patelni na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia, mieszając tylko do momentu, aż cukier się rozpuści. Gotować bez mieszania, aż termometr zarejestruje 250 (około 3 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
SOSSOS
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
12
W dużej misce umieścić 2 białka i szczyptę soli; używając czystych, suchych ubijaków, ubijaj mikserem z dużą prędkością, aż się spieni. Powoli wlać gorącą mieszaninę cukru cienkim strumieniem do białek; kontynuować ubijanie, aż utworzą się sztywne szczyty. Zmniejszyć mikser do średniej prędkości; beat aż mieszanina ostygnie (około 8 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
13
1/3 mieszanki białka jaj należy złożyć w mieszaninę karmelową; delikatnie złożyć w pozostałej mieszaninie białka jaja. Chill 1 godzina.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
KarmelKarmel
14
Na półmisku ułożyć 1 pieczoną bezę; mus rozprowadzić równomiernie na bezie. Wierzch z pozostałą bezą okrągły.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
15
Mżawka roztopioną czekoladę na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
16
Pokroić na 6 klinów.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn