Karmelowo-Glazurowane Ciasto Przyprawowe
Karmel-Glazed Spice Cake może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 261 kalorii, 3G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Ten przepis od Betty Crocker ma 8 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Mieszanka śmietany do ubijania, sól, mielony imbir i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Szkliwione ciasto jabłkowo-przyprawowe, Klon-Glazurowane Ciasto Z Dyni, oraz Ciasto Karmelowo-Przyprawowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Spryskaj dno tylko 9-calowej okrągłej patelni z pieczeniem w sprayu z mąką.
W dużej misce, beat 1/3 Puchar masła, cukier granulowany i jajka z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości, aż do wymieszania; beat na średniej prędkości, aż kremowy. Na małej prędkości, ubić w mące, imbir, cynamon, soda oczyszczona, proszek do pieczenia, sól i goździki do wymieszania; ubić na średniej prędkości 1 minutę. Wymieszać z kwaśną śmietaną i orzechami włoskimi tylko do wymieszania.
Piec 30 do 35 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Fajne 10 minut. Uruchom nóż stołowy wokół krawędzi patelni, aby poluzować ciasto.
Umieść żaroodporny talerz do serwowania do góry nogami nad patelnią; ostrożnie obróć talerz i patelnię i usuń patelnię. Schłodzić w temperaturze pokojowej 30 minut.
W rondlu 2-quart, roztopić 1/4 szklanki masła na średnim ogniu. Wymieszać z brązowym cukrem i syropem kukurydzianym.
Podgrzać do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając. Wymieszać z bitą śmietaną; zagotować i wymieszać 3 minuty.
Zdjąć z ognia; wymieszać wanilią. Schłodzić około 25 minut w temperaturze pokojowej, od czasu do czasu mieszając.
Rozłóż karmelową polewę na wierzchu ciasta, pozwalając niektórym spływać po stronie ciasta.