Karmelowo-Chrupkie Ciasto Dyniowe
Karmelowo-chrupiące ciasto dyniowe zajmuje około 1 godzina i 5 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8. Ten deser ma 451 kalorii, 6G białka, oraz 32G tłuszczu na porcję. Za 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 181 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi ci smak domu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Jeśli masz pod ręką bitą śmietanę i dodatkowe orzechy włoskie, niewypieczoną skorupkę ciasta, ciężką śmietanę do ubijania i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%, który jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Szarlotka Karmelowa, Orzechowe Kruche I Karmelowe Ciasto Lodowe, oraz Orzechowe kruche i karmelowe ciasto lodowe.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj 1/4 szklanki brązowego cukru, orzechów włoskich i masła, aż będą kruche. Naciśnij na dno skorupy ciasta. W dużej misce ubij jajka, dynię, ekstrakt, cynamon, sól, maczugę, imbir i pozostały brązowy cukier do zmiksowania; wymieszać ze śmietaną.
Wlać do skorupy ciasta. Przykryj krawędzie luźno folią.
Piec w temperaturze 400° przez 10 minut. Zmniejsz ogień do 350°; piec 40-45 minut dłużej lub do momentu, gdy nóż włożony w pobliżu środka wyjdzie czysty.
Usuń folię. Ostudzić na ruszcie.
W razie potrzeby udekoruj bitą śmietaną i dodatkowymi orzechami włoskimi. Przechowuj resztki w lodówce.
Polecane wino: Vin Santo, Moscato, Wino Lodowe
Vin Santo, Moscato i wino lodowe to moje najlepsze typy na ciasto dyniowe. Vin santo jest zazwyczaj słodki z nutami przypraw do pieczenia i orzechów, więc bardzo dobrze komponuje się z deserami z przyprawami dyniowymi. Dobre musujące Moscato też by się sprawdziło, a jeśli masz ochotę zaszaleć, wino lodowe. Terra d ' Oro Moscato z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Terra D ' Oro Moscato]()
Terra D ' Oro Moscato
Terra d ' Oro Muscato ma odurzające aromaty perfumowanego kwiatu brzoskwini i świeżego wiciokrzewu. Słodkiemu, kremowemu smakowi sernika cytrynowego towarzyszą jasne świeże owoce moreli i białej brzoskwini na podniebieniu. Chrupiąca kwasowość sprawia, że uczucie w ustach jest bogate i zrównoważone z utrzymującymi się nutami płatka róży na finiszu. To Moscato doskonale komponuje się ze świeżymi deserami owocowymi lub pikantnymi potrawami tajskimi lub indyjskimi.