Karmelowo-Bananowy Chleb Pudding
Karmelowo-bananowy chleb Puddings może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 284 kalorie, 6G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 19 mówi, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, masło, pół na pół i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Masło Orzechowo-Bananowe Kanapki Z Sosem Z Ciemnego Karmelu, Puddingi Z Chleba Cynamonowo-Karmelowego, oraz Gruszkowo-karmelowe puddingi chlebowe.
Instrukcje
Podgrzej brojlery. Masło osiem 3/4 szklanki ramekiny.
Wymieszać sos karmelowy i 1/4 łyżeczki soli morskiej w małej misce. Łyżka 1 obfita łyżka karmelu do każdego ramekin.
Ułożyć chleb na blasze do pieczenia.
Na każdą kromkę chleba rozprowadzić 1 obfite łyżki karmelu. Broil aż karmel jest bulgotanie i nieco ciemniejsze, oglądając, aby uniknąć spalania, 1 do 2 protokół. Super.
Każdą kromkę chleba pokroić na 6 kwadratów, łącznie na 48 sztuk. Ustaw 1 plasterek banana na każdym placu chlebowym. W każdym przygotowanym ramekinie ułóż 6 placków chlebowych na bananach stojących na krawędzi, obok siebie, dopasowując się do siebie.
Ubić jajka, pół na pół, mleko, 1 1/2 łyżki cukru, wanilia i 1/8 łyżeczki soli morskiej w średniej misce.
Wlać tyle kremu do każdego ramekina, aby osiągnąć szczyt.
Odstawić, aż chleb wchłonie trochę kremu, o 30 protokół. Zarezerwować resztę kremu.
Tymczasem umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 204°.
Resztę kremu wlać do ramekinów.
Odsłonięte kawałki chleba posmarować roztopionym masłem.
Posypać 1 łyżką cukru. Ustaw ramekiny w dużej patelni do pieczenia.
Wlać wystarczającą ilość gorącej wody do patelni, aby dojść do połowy boków ramekinów.
Piec budynie, aż zestaw i nóż włożony do kremu wychodzi czysty, o 45 protokół.
Zdjąć z patelni; ostudzić. DO AHEAD: może być wykonany 8 godzin wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Podawać chleb puddingi ciepłe lub w temperaturze pokojowej.