Karmelowe Ptysie Kremowe
Karmel Topped Cream Puffs może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole receptury przystawki. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 468 kalorii, 6G białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz masło, mąkę, lekko bitą śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Z łyżeczką wynik 18%, to danie nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Karmelowe Ptysie Kremowe, Brandy-lody karmelowe, oraz Karmel Jabłko Krem Ptysie.
Instrukcje
Specjalne wyposażenie: torba na ciasto wyposażona w dużą gładką końcówkę; 2 arkusze ciastek, dobrze nasmarowane lub 1 wyłożone pergaminem i 1 nasmarowane lub wyłożone nieprzywierającymi matami do pieczenia; łaźnia z lodem; i mini miarka do lodów
Dodać kremu ptysie: Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Połączyć wodę, masło, sól i cukier w dużym rondlu i doprowadzić do wrzenia toczenia na średnim ogniu. Kiedy się zagotuje, natychmiast zdejmij patelnię z ognia. Mieszając drewnianą łyżką, dodaj całą mąkę na raz i mocno mieszaj, aż mąka zostanie włączona, około 30 do 60 sekund. Powrót patelni do ognia i gotować, mieszając, 2 minuty, aby odparować część wilgoci.
Zeskrobać mieszaninę do miksera wyposażonego w przystawkę łopatkową (lub użyć miksera ręcznego lub wymieszać ręcznie.)
Wymieszać ze średnią prędkością. Po uruchomieniu miksera dodaj 3 jajka, po 1 na raz, zatrzymując się po każdym, aby zeskrobać boki miski.
Mieszaj, aż ciasto będzie gładkie i błyszczące, a jajka zostaną całkowicie włączone. Ciasto powinno być grube, ale powinno spadać powoli i równomiernie z ubijaków, gdy podnosisz je z miski. Jeśli ciasto nadal przylega do ubijaczy, dodaj kolejne jajko i wymieszaj, aż do całkowitego włączenia.
Używając woreczka do ciasta, wymieszaj ciasto w "pocałunki" wielkości kęsa(około 1 1/2 cala średnicy) na 1 arkuszu ciastek.
Zanurz palec w mące i wciśnij punkty, aby wygładzić wszelkie nierówności.
Piec 15 minut, następnie zmniejszyć ogień do 375 stopni F i piec, aż nadęty i światło złoty brąz, o 25 minut więcej. Staraj się nie otwierać drzwi piekarnika zbyt często podczas pieczenia.
Ostudzić na blasze do pieczenia.
Wlać cukier do środka głębokiego rondla. Ostrożnie wlać wodę wokół cukru, starając się nie rozlać cukru na boki patelni. Nie mieszać; delikatnie przeciągnij palec przez środek cukru, aby go zwilżyć. Na dużym ogniu, doprowadzić do pełnego wrzenia i gotować bez mieszania, wirując garnek od czasu do czasu wyrównać kolor, aż bursztyn-Karmel w Kolorze, 10 do 20 protokół. Gdy mieszanina zostanie wykonana, wyjmij garnek z ognia i pozostaw dno w łaźni lodowej przez 15 sekund, aby zatrzymać gotowanie.
Zanurz wierzch każdego kremu w karmelu i umieść go karmelową stroną w dół, z podstawą przyklejoną prosto do góry, na drugim nasmarowanym arkuszu ciastek. Karmel lekko zbierze się wokół puff i stwardnieje i rozwinie stopę. (Po odwróceniu ptysiów później będzie to gładka płaska "pokrywa" dla każdego profiterolu.)
Ostudzić, aż Zestaw, co najmniej 10 minut.
Gdy będziesz gotowy do podania, ostrożnie obróć ptysie i pokrój każdy 1 poziomo w 1/2 za pomocą długiego ząbkowanego noża. Napełnij każdą niewielką gałką lodów lub słodzoną, aromatyzowaną bitą śmietaną.
Umieść pokrywkę na górze i natychmiast podawaj.