Karmelowe Ptysie Kremowe
Karmelowe ptysie kremowe to Wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 468 kalorii, 6G białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 54 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, wodę, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Brandy-lody karmelowe, Karmelowo-Czekoladowe Ptysie Z Kremem, oraz Karmel Jabłko Krem Ptysie.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 425 stopni F.
Połączyć wodę, masło, sól i cukier granulowany w dużym rondlu i doprowadzić do wrzenia toczenia na średnim ogniu. Kiedy się zagotuje, natychmiast zdejmij patelnię z ognia.
Mieszając drewnianą łyżką, dodaj całą mąkę na raz i mocno mieszaj, aż cała mąka zostanie włączona, 30 do 60 sekund. Powrót patelni do ognia i gotować, mieszając, o 2 protokół odparować część wilgoci.
Zeskrobać mieszaninę do miksera wyposażonego w przystawkę łopatkową (lub użyć miksera ręcznego).
Wymieszać ze średnią prędkością. Po uruchomieniu miksera i dodaniu 1 jajka na raz, dodaj 3 jajka, zatrzymując się po każdym dodaniu, aby zeskrobać boki miski.
Mieszaj, aż ciasto będzie gładkie i błyszczące, a jajka zostaną całkowicie włączone. Ciasto powinno być grube, ale powinno spadać powoli i równomiernie z ubijaków, gdy podnosisz je z miski. Jeśli ciasto nadal przylega do ubijaczy, dodaj kolejne jajko i wymieszaj, aż do całkowitego włączenia. Posmaruj i wyłóż 2 arkusze ciastek pergaminem.
Używając woreczka do ciasta, wymieszaj ciasto w "pocałunki" wielkości kęsa (około 1 1/2 cala średnicy) na arkuszu ciastek.
Zanurz palec w mące i wciśnij punkty, aby wygładzić wszelkie nierówności.
Piec 15 minut, następnie zmniejszyć ogień do 375 stopni F i piec, aż nadęty i światło złoty brąz, o 25 minut więcej. Staraj się nie otwierać drzwi piekarnika zbyt często podczas pieczenia.
Ostudzić na blasze do pieczenia.
Aby zrobić karmel, wlać 1 1/4 szklanki cukru do środka głębokiego rondla. Ostrożnie wlać wodę wokół cukru, starając się nie rozlać cukru na boki patelni. Nie mieszać; delikatnie przeciągnij palec przez środek cukru, aby go zwilżyć. Na dużym ogniu, doprowadzić do pełnego wrzenia i gotować bez mieszania, wirując garnek od czasu do czasu wyrównać kolor, aż bursztyn-Karmel w Kolorze, 10 do 20 protokół. Gdy mieszanina zostanie wykonana, wyjmij garnek z ognia i pozostaw dno w łaźni lodowej przez 15 sekund, aby zatrzymać gotowanie.
Zanurz wierzch każdego kremu w karmelu i umieść go karmelową stroną w dół, z podstawą przyklejoną prosto do góry, na drugim nasmarowanym arkuszu ciastek. Karmel lekko zbierze się wokół puff i stwardnieje i rozwinie stopę. (Po odwróceniu ptysiów później będzie to gładka, płaska "pokrywka" dla każdego profiterolu.)
Ostudzić, aż Zestaw, co najmniej 10 minut.
Gdy będziesz gotowy do podania, ostrożnie obróć chrupki i przeciąć je poziomo na pół za pomocą długiego ząbkowanego noża. Napełnij każdą małą gałką lodów lub słodzoną bitą śmietaną.
Umieść pokrywkę na górze i natychmiast podawaj.