Karmelowe Ciasteczka Pekan
Przepis karmelowe ciasteczka Pekan może zaspokoić swoje Południowe pragnienie w mniej więcej 45 minut. Ten deser ma 116 kalorii, 1G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 36 i kosztuje 27 centów za porcję. Jeśli masz pod ręką śmietanę, masło, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Karmelowe Ciasteczka Pekan, Ciasteczka Karmelowo-Orzechowe, oraz Karmelowo-Czekoladowe Ciasteczka Pekan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Nasmaruj metalową patelnię do pieczenia o wymiarach 13 na 9 cali, następnie wyrównaj folią, pozostawiając 2-calowy zwis na obu końcach i nasmaruj folią.
Postępuj zgodnie z przepisem na podstawowe Ciasteczka maślane, aby ciasto (nie schłodzić), następnie naciśnij ciasto równomiernie na dnie patelni do pieczenia, za pomocą folii na górze, aby zapobiec przywieraniu ciasta do palców ,i schłodzić do jędrności, około 20 minut.
Podczas gdy skorupa chłodzi, umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°.
Piec ciasto na złoty kolor, o 30 protokół. Schłodzić w patelni na stelażu 20 minut. (Pozostawić piekarnik włączony.)
Gotować cukier w 2 1/2 - do 3-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu, niezakłócony, aż zacznie się topić. Nadal gotować, mieszając od czasu do czasu widelcem, aż cukier stopi się do głębokiego złotego karmelu. Odchylić patelnię i ostrożnie wlać śmietanę (karmel stwardnieje i energicznie paruje). Gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż karmel się rozpuści.
Wyjąć z ognia i wymieszać z masłem, wanilią, solą i orzechami pekan.
Natychmiast rozprowadzić polewą na ostudzonej skorupie i piec do bulgotania, o 20 protokół. Całkowicie schłodzić w patelni na stojaku, około 2 godzin.
Uruchom ciężki nóż pod gorącą wodą, a następnie wytrzyj do sucha i pokrój konfekcję na 2-calowe Trójkąty, diamenty lub kwadraty.
Ciasteczka przechowywać, warstwowe między arkuszami papieru woskowego lub pergaminu, w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej 1 tydzień.