Karmelowe Brownie Z Ciemnej Czekolady
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj karmelowe ciastka z ciemnej czekolady. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 25 porcji z 183 kalorie, 2G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś jajka, mocno brązowy cukier, żółtko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Ciemna Czekolada Karmel Brownies, Warstwowe ciasteczka z karmelem z białej czekolady i kakaową stalówką Gelato, oraz Brownies Laphroaig Caramel Dark Chocolate dla podobnych receptur.
Instrukcje
Brownies: umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 350 stopni F. Wyłóż patelnię do pieczenia folią aluminiową, pozwalając jej powiesić około dwóch cali po bokach. Pokryć wnętrze folii nieprzywierającym sprayem do pieczenia.
Umieść obie czekoladki i masło razem w górnej części podwójnego kotła na małym ogniu. Często mieszaj gumową szpatułką, aby równomiernie stopić.
Zdejmij górną patelnię podwójnego kotła i wytrzyj dno i boki do sucha. Lub umieścić czekoladki i masło w kuchence mikrofalowej bezpieczne miski i stopić na małej mocy przez 30-sekundowe wybuchy. Mieszaj gumową szpatułką po każdym pęknięciu, aby upewnić się, że się topi.
Niech mieszaninę ostygnie podczas mieszania resztę ciasta brownie. Od czasu do czasu mieszaj gumową szpatułką, aby zapobiec tworzeniu się skóry na wierzchu.
Ubij jajka i żółtko w misce elektrycznego miksera stojącego za pomocą uchwytu do ubijania drutu lub w dużej misce za pomocą ręcznego miksera, aż będzie spienione, około 1 minuty.
Dodać cukry do jaj i ubijać razem, aż mieszanina będzie bardzo gęsta i blada i posiada powoli rozpuszczającą się wstążkę, gdy trzepak jest podnoszony, około 5 minut.
Dodać wanilię i wymieszać, aby dobrze wymieszać.
Dodać mieszaninę czekolady do mieszaniny jaj i całkowicie wymieszać na niskiej prędkości. Zatrzymać i zeskrobać boki i dno miski za pomocą gumowej szpatułki. Mieszanina będzie gładka i ciemna czekolada w Kolorze.
W średniej misce przesiać mąkę i kakao w proszku.
Dodać sól i wymieszać do połączenia.
W 3 etapach dodaj suche składniki do mieszaniny czekolady, dobrze mieszając po każdym dodaniu. Zatrzymać i zeskrobać boki i dno miski gumową szpatułką, aby równomiernie wymieszać.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i użyć gumowej szpatułki, aby równomiernie rozprowadzić.
Piec przez 35 minut, lub do momentu, gdy tester ciasta włożony do środka wyjdzie z lekko wilgotnymi okruchami przylegającymi do niego.
Wyjąć patelnię z piekarnika i całkowicie ostudzić na stojaku.
Wymieszać sos karmelowy, aż będzie gładki.
Wlać go na wierzch schłodzonych ciastek i rozprowadzić równomiernie w rogach za pomocą małej szpatułki przesuniętej. Schłodzić w zamrażalniku przez 30 minut, aby ustawić karmel.
Umieść czekoladę w średniej misce.
Rozgrzać krem w małym rondlu, aż bąbelki na brzegach.
Wlać śmietanę na czekoladę i odstawić na 30 sekund. Śmietanę i czekoladę wymieszać za pomocą żaroodpornej szpatułki, aż do całkowitego rozpuszczenia i wygładzenia.
Wyjąć patelnię brownies z zamrażarki.
Wlać ganache na warstwę karmelu i rozprowadzić go równomiernie w rogach za pomocą małej szpatułki przesuniętej. Schłodzić ciasteczka w lodówce przez około 20 minut, aby ustawić ganache.
Podnieś brownies z patelni za pomocą krawędzi folii aluminiowej, a następnie oderwać od brownies. Użyj dużego noża, aby przeciąć ciasteczka na 5 rzędów w każdym kierunku. Zanurz nóż w gorącej wodzie i osusz między cięciami. Delikatnie oddzielić ciasteczka i podawać w temperaturze pokojowej.
Dodaj 1 szklankę grubo posiekanych orzechów włoskich do ciasta przed wlewaniem do patelni, aby upiec i dokładnie wymieszać.Usprawnienie: klasyczny sos karmelowy można przygotować do 2 tygodni wcześniej i przechowywać w szczelnie przykrytym pojemniku w lodówce.
Przedruk za zgodą Caramel przez Carole Bloom, © 2013 Gibbs Smith