Karmelki Ze Słodkich Ziemniaków Przyprawione
Przyprawione karmelki ze słodkich ziemniaków to bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepis z 36 porcjami. Ta przystawka ma 113 kalorii, 0g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Oh My Veggies ma 4 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz ziele angielskie, wodę, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Karmelki Ze Słodkich Ziemniaków Przyprawione, Karmelki Przyprawione, oraz Karmelki Crème z malinami i pistacjowymi chipsami Phyllo.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. ułóż dno i boki naczynia do pieczenia 8 x 8 cali papierem do pieczenia. (Jeśli wyciąć szczelinę w każdym rogu papieru, podszewka boki jest łatwe - na wizualną demonstrację, sprawdź podszewka patelnie z pergaminem na dobre życie zjada.) Lekko posmarować papier masłem.
Umieść słodkie ziemniaki na małej blasze wyłożonej folią aluminiową.
Piec do miękkości, około 35-45 minut (w zależności od wielkości i kształtu ziemniaka). Pozostawić do ostygnięcia.
Gdy ziemniak ostygnie, usuń skórę i pokrój na duże kawałki.
Dodać kawałki ziemniaków do robota kuchennego; proces aż gładkie i nie kawałki pozostają. Zmierz 2/3 szklanki puree; jeśli jest jeszcze jakiś puree, zachowaj go na coś innego lub zjedz teraz. Pyszne!
Przełożyć puree do małego rondla. Wymieszaj cynamon, imbir i ziele angielskie, aż dobrze się połączą. Wymieszać z grubą śmietaną i podgrzać na pożywce, nadal mieszając. Doprowadzić na wolnym ogniu i odstawić.
W ciężkim rondlu 4-ćwiartkowym wymieszaj drewnianą łyżką cukier, syrop kukurydziany, syrop klonowy i wodę i zagotuj na średnim ogniu. Użyj żaroodpornej szczotki do ciast zanurzonej w ciepłej wodzie, aby szczotkować kryształy cukru od strony rondla. Gdy mieszanina dojdzie do wrzenia, umieść termometr cukierkowy w mieszance cukru i kontynuuj gotowanie, aż temperatura osiągnie 118° (nie mieszaj!).
Stopniowo (i ostrożnie!) dodać mieszaninę śmietany do mieszaniny cukru, mieszając jako wlać. W tym momencie mieszanka będzie się bąbelkować, więc należy zachować ostrożność i powoli wlewać śmietanę. Powrót do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskiego. Kontynuuj gotowanie, aż mieszanina osiągnie 240 ° F(może to potrwać do 30 minut). W miarę wzrostu temperatury, zacząć mieszać częściej.
Gdy mieszanina karmelu osiągnie 116°, wyjąć rondel z ognia. Wymieszać z masłem i sokiem z cytryny, aż dobrze połączone.
Wlać do wyłożonego naczynia do pieczenia. (Jeśli polewasz karmelki orzechami, solą lub pepitami, wciśnij je do górnej części karmelu po ostygnięciu przez około 15 minut.) Schłodzić do temperatury pokojowej przed cięciem na poszczególne kawałki. (Kroję je na 36, ale zrób je tak duże lub tak małe, jak chcesz!) Owinąć w papier woskowany i przechowywać w szczelnym pojemniku lub w lodówce.