Karmelki Z Syropem Klonowym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać karmelki syrop klonowy spróbować. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 40 i kosztuje 17 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 68 kalorii, 0g białka, oraz 4G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 740 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz wyciąg z klonu, syrop kukurydziany, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Roztwór Syropu: Domowy Syrop Klonowy, Ignamy granatowe z syropem klonowym Blis i cukrem klonowym Streusel, oraz 10 rzeczy, których prawdopodobnie nie wiedziałeś o robieniu syropu klonowego (: klonowe paszteciki z kiełbasą) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Linia 8x8-calowa kwadratowa patelnia do pieczenia z folią aluminiową, pozostawiając 2-calowy zwis z dwóch stron. Linia patelni ponownie z pergaminem, pozostawiając zwis na przemian z folii. Lekko olej pergamin lub spray z nonstick gotowania sprayu. Odstawić.
W małym rondelku połączyć śmietanę, masło, sól morską i ekstrakt z klonu (jeśli jest używany) i doprowadzić do wrzenia. Natychmiast wyjąć rondel z ognia i odstawić.
Połącz cukier, syrop klonowy, syrop kukurydziany i wodę w dużym rondlu. Zagotować na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Gotować bez mieszania, wirowanie patelni od czasu do czasu, aż mieszanina przejdzie z jasnego do ciemnego bursztynu, około 6 minut.
Ostrożnie wlać mieszaninę śmietany do mieszaniny cukru. Będzie energicznie bąbelkować. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu, aż termometr candy zarejestruje 120°.
Na przygotowaną patelnię wlać karmel. Pozostawić karmel do ostygnięcia przez co najmniej trzy godziny.
Pokrój karmel na 1,5 cm kawałki za pomocą nożyc kuchennych i owiń kawałki w papier woskowy. Karmelki będą przechowywane przez co najmniej tydzień w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej, a nawet dłużej w lodówce.