Karmelki Słone Ciemne
Ciemne słone karmelki to bezglutenowe i wegetariańskie hor d ' oeuvre. Na 7 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 58 kalorii. Ten przepis służy 64. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 4 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Jeśli masz sos sojowy, śmietanę, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 4 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 6%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Czekolada Gorzka Kakao Stalówka Karmelki, Ciemny i słony Chex Mix, oraz Słodka i słona kora z ciemnej czekolady dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyłożyć dno i boki 8-calowej kwadratowej patelni papierem do pieczenia.
Połącz cukier, wodę, syrop kukurydziany i śmietanę z kamienia nazębnego w ciężkim rondlu 4-quart i umieść na dużym ogniu. Mieszać od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści. Przykryć i nadal gotować przez 5 minut.
W międzyczasie połącz ciężką śmietanę i sos sojowy w płynnej miarce. To i masło w pogotowiu.
Zdejmij pokrywkę z mieszaniny cukru i przymocuj termometr do cukierków z boku patelni. Gdy mieszanina cukru osiągnie 230 stopni F, zmniejszyć ogień do medium i gotować, bez mieszania, aż syrop będzie złoty kolor i zbliża się 300 stopni F, około 6 do 7 minut. W tym momencie prawdopodobieństwo krystalizacji jest mniejsze, więc delikatnie obracaj patelnię, aby rozbić gorące kieszenie.
Gdy temperatura zbliży się do 350 stopni F, zmieni się w głęboki bursztyn.
Zdejmij patelnię z ognia i delikatnie obracaj ponownie, aby rozbić wszystkie gorące kieszenie. Ostudzić przez 2 minuty.
Ostrożnie włączyć śmietanę i mieszankę sojową i masło do patelni. Wymieszać, aby połączyć. Powrót karmel na średnim ogniu, mieszać, aż masło jest całkowicie stopiony, i kontynuować gotowanie, aż osiągnie 255 stopni F.
Wyjąć z ognia i wlać do wyłożonej pergaminem patelni, delikatnie stuknąć, aby uwolnić pęcherzyki powietrza.
Schłodzić na stojaku chłodzącym przez 30 minut, a następnie równomiernie posypać solą. Kontynuuj chłodzenie na stojaku przez dodatkowe 3 i pół godziny.
Pokrój na 1-calowe kawałki i owiń pojedynczo pergaminem. Przechowywać w szczelnym pojemniku do tygodnia.