Karmelki Orzechowo-Kawowe
Karmelki orzechowo-kawowe mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 117 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 48. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 2 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Mieszanka kawy instant espresso, masło, orzechy laskowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 8%, co jest improwizowalne. Spróbuj Karmelki Orzechowo-Kawowe, Karmelki Z Kremem Kawowym, oraz Karmelki z dyni (i typowe błędy popełniane podczas robienia karmelków) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Linia 8-calowa kwadratowa patelnia z folią, pozostawiając 1 cal folii zwisającej na 2 przeciwległych stronach patelni. Maślana folia, która wyrównuje dno i boki patelni.
Na patelni posypać orzechami laskowymi.
W ciężkim rondlu 3-litrowym rozgrzej masło, brązowy cukier, syrop kukurydziany, suchą kawę, Syrop z orzechów laskowych i mleko do wrzenia. Gotować na średnim ogniu, często mieszając, do 118° na termometrze cukierków lub aż niewielka ilość mieszaniny upuszczona do kubka z bardzo zimnej wody tworzy twardą kulkę, która utrzymuje swój kształt, aż do naciśnięcia.
Wlać na patelnię. Ochłodzić całkowicie, około 2 godzin.
Usunąć mieszaninę z patelni, używając krawędzi folii do podnoszenia.
Pokrój na 8 rzędów po 6 rzędów, oddzielając karmelki w miarę ich cięcia.
Dekoruj ziarnami kawy. Owiń kawałki pojedynczo w folię lub papier woskowany.